Directions
Romige Zongedroogde Tomaten Pastasaus met Gnocchi
Het is zomer en dan kook ik niet graag warme gerechten, maar ik had zin in gnocchi en dus besloot ik wel de keuken in te gaan en een romige zongedroogde tomaten pastasaus te maken voor erbij.
Tijdens het schrijven van deze post kwam ik er achter eigenlijk wel heel veel gnocchi recepten op de blog te hebben. Van hoe je zoete aardappel gnocchi en gnocchi soep tot gnocchi taco bake of zelfs een cheeseburger schotel. Het is een pasta waar ik graag mee kook en experimenteer.
Zin in gnocchi, maar geen pastasaus in huis besloot ik eens in de keukenkast te kijken waar ik mee aan de slag kon. Ik vond tapenade van zongedroogde tomaten en een blik tomatenblokjes. Maar hoe zou ik het smeuïg en romig maken. Ik ging de test aan en besloot creme fraiche toe te voegen. Dit zou vreselijk mis kunnne gaan (#schiften) of heerlijk zijn. Gelukkig was het laatste geval en hoefde ik niet in mijn hoofd te bedenken wat ik bij de Mc zou halen.
Kidsproof Absoluut, want zelfs mijn moeilijke eter van 4, die normaal droge pasta met kaas eet. Heeft het gegeten.
Spice! Zelf hebben mijn man en ik wat chili flakes er aan toegevoegd en dit vond ik zelf echt heel lekker. Hou je dus van spice, is dat een aanrader.
Bekijk ook eens:
Steps
1
Done
|
Breng een grote pan water aan de kook met een snufje zout. | Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Bewaar ik kopje kookvocht en giet de rest van de gnocchi af. |
2
Done
|
Pel en hak 1 teen knoflook fijn. | Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koek- of hapjespan. | Fruit de knoflook met de tapenade 2 minuten. | Voeg het blik tomatenblokjes toe met de zout en peper. Roer goed door en laat 4 minuten staan. | |
3
Done
|
Roer lepel voor lepel de creme fraiche door de saus. | Als alles is toegevoegd breng de saus langzaam tot een simmer. | Schenk een klein beetje kookvocht toe en laat nog 5 minuten staan. |
4
Done
|
Was en halveer de tomaten. | Voeg de tomaten toe en roer door de saus. | Voeg de gnocchi toe aan de saus en roer er doorheen. | Serveer met wat basilicum en parmezaanse kaas. |