230 gram ongezouten boter (kamer temperatuur) | |
200 gram (lichte) basterd suiker | |
200 gram suiker | |
2 eieren | |
1 theelepel vanille extract | |
400 gram bloem | |
1 theelepel bakpoeder | |
1/4 theelepel zout | |
2 theelepels maïzena | |
200 gram chocolade repen (mars, snickers, rolo, kitkat, twix) | |
M&Ms of Smarties (Optioneel) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Woon je in Noord-Holland en heb je kinderen? Dan heb je waarschijnlijk gisteren Sint Maarten gevierd! Wij wonen in Amsterdam en maakten er weer een snoeprijke avond van. Na een jaar zonder Sint Maarten vanwege de pandemie, was dit het eerste jaar dat Parker bewust 11 november meedeed. Beide kinderen hebben genoten, en gelukkig bleef het droog. Eenmaal thuis ging de buit op tafel, mocht iedereen één snoepje kiezen, en ging de rest in een grote bak.
11 november betekent een flinke berg snoep, waar de kids na twee dagen meestal niet meer naar omkijken. Chocoladerepen waren altijd al mijn favoriet, en heb je nou ook bergen met chocolade, dan heb ik het perfecte recept voor je: Sint Maarten Snoep Koekjes!
Hak wat chocoladereepjes klein en vouw ze door het koekjesbeslag. Zelf kies ik repen die qua smaak goed samengaan. Bounty, Lion en Milky Way laat ik vaak achterwege, maar als jij die lekker vindt, gebruik ze vooral! M&M’s en Smarties zorgen voor een extra leuk kleureffect.
Deze koekjes werken trouwens ook prima met Halloween-snoepgoed. 😉
Tip: Heb je mijn Feestdagen Koekjes Ebook al gedownload? Hierin vind je onder andere heerlijke Sinterklaas-koekjes! [ Klik hier om het ebook nu te downloaden.
Bekijk ook het recept voor Sint Maarten Chocolade Brownies.
Wat zijn Sint Maarten Snoep Koekjes?
Sint Maarten Snoep Koekjes zijn koekjes die je maakt met overgebleven snoep van het Sint Maarten-feest, zoals chocoladerepen en andere lekkernijen.
Kan ik andere snoepjes gebruiken in plaats van chocoladerepen?
Ja, je kunt verschillende snoepjes toevoegen die je lekker vindt. M&M’s en Smarties zorgen bijvoorbeeld voor een leuk kleureffect in de koekjes. Maar spekjes kunnen ook eventueel.
Hoe lang duurt het om deze koekjes te maken?
Het bereiden van het beslag duurt ongeveer 15 minuten, en de koekjes hoeven maar 10-12 minuten in de oven.
Kunnen deze koekjes ingevroren worden?
Zeker! Je kunt de koekjes goed invriezen. Zorg dat ze goed afgekoeld zijn, luchtdicht verpakt zijn, en ze blijven ongeveer drie maanden goed.
Zijn deze koekjes ook geschikt voor andere feestdagen?
Absoluut! Dit recept werkt ook heel goed voor overgebleven Halloween-snoep, Sinterklaas pepernoten mix of ander feestdagen-snoepgoed.
Kan ik het koekjesbeslag van tevoren maken?
Ja, je kunt het koekjesbeslag tot 24 uur van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Haal het een kwartier voor het bakken uit de koelkast. Ook kun je het deeg eventueel invriezen om op een later moment af te bakken.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 160 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
In een kom mix de boter met de suikers tot deze goed gemengd is. | Voeg de eieren en vanille toe en mix alles goed door. |
3
Done
|
In een tweede kom zeef de bloem, bakpoeder, zout en maïzena. | Voeg de bloem toe aan de boter en mix alles tot goed gemengd deeg. |
4
Done
|
Hak de chocolade repen in kleine stukjes. Hou van elke reep één of twee stukjes apart. | Voeg de rest van de gehakte chocolade repen toe aan het deeg en kneed deze met je handen er doorheen. Of gebruik een spatel om ze erdoor te vouwen. | |
5
Done
|
Rol ballen van het deeg, iets kleiner dan een golfbal. Leg de deegballen op de bakplaat en hou voldoende ruimte tussen de koekjes. Deze zullen inzakken namelijk. | Bak de koekjes in de oven voor 10-12 minuten, tot de randen goudbruin zijn. |
6
Done
|
Haal de koekjes uit de oven en verdeel de achter gelaten chocolade stukjes en eventueel ook M&Ms of Smarties over de koekjes. | Laat de koekjes compleet afkoelen. |