Directions
Spinazie Courgette Frittata
Het is tijd voor lunch en ik had zin om echt wat lekkers te koken, dus maakte ik spinazie courgette frittata.
Een frittata betekend rugweg vertaald in het Nederlands ‘gebakken’. Het werd van oorsprong gemaakt met de kliekjes groente (en pasta) die over waren. Tegenwoordig is het meer een gerecht dat je een fusion van omelet, pannenkoek of misschien wel pizza kan noemen. De basis: eieren en kaas. De groente en kruiden opties of zelfs aardappels die je vervolgens toe voegd kunnen eindeloos zijn. Mijn persoonlijke favoriet: Courgette!
Een Frittata maken is onwijs makkelijk en het is een heerlijk gerecht voor lunch, diner bij bijvoorbeeld soep of een broodje of als borrelhapje tijdens een feestje. In dat laatste geval maak ik ze dan vaak in cupcake vormpjes. Het is een gerecht wat zowel warm als koud lekker is en daarmee ideaal voor elk moment. Ook in de zomer!
Maak jij wel eens frittata?
Recepthoekje 09-10-2019
Steps
1
Done
|
Was en rasp de courgette. | Doe de courgette in een schone theedoek en duw het vocht eruit. |Pel en snipper de ui. | Snij de knoflook fijn. |
2
Done
|
Verwarm 2 eetlepels olie in de koeken pan een fruit de ui en knoflook 4 minuten. | Voeg de courgette en spinazie doe en laat de spinazie al roerend slinken.| |
3
Done
|
Klop de eieren op met de geraspte kaas. | Voeg een snufje peper en zout toe. | |
4
Done
|
Schenk het ei-mengsel bij de groenten in de pan en doe er een deksel erop. Laat de frittata op een laag vuur in circa 15 minuten garen. | Draai de fritata om (Gebruik hier een snijplank of bord voor) en laat nog 2 minuten bruin worden aan andere kant. |
5
Done
|
Snij de frittata in stukken en strooi er nog wat Parmezaan over.| Serveer direct. |