5 Trostomaten | |
500 gram cherrytomaten | |
2 puntpaprika | |
2 tenen knoflook | |
1 rode ui | |
3 eetlepels balsamico | |
10 gram basilicum | |
250 ml kookroom (evt plantaardig) | |
olijfolie | |
zout | |
peper |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
De meeste kinderen lusten wel tomatensoep. Een Tomaten-Crèmesoep is dan een makkelijk en gezond soepje om te maken voor het hele gezin.
Sinds kort lust mijn zoon ook soep en dient hier zelfs verzoeken voor in. Dat heeft maar liefst 6 jaar geduurd, want voor heen moest hij er niets van hebben. Marcel en ik zijn dol op soep en zijn dus erg blij dit nu vaker te kunnen maken. Een van de makkelijkste soeprecepten om te maken en tevens heel toegankelijk voor kinderen is een tomaten crèmesoep. Ik rooster de tomaten (met puntpaprika) in de oven. Vervolgens even met wat ui in de pan en dan alleen nog pureren. Voor de kinderen maak ik er vaak wel nog letter vermicelli bij om de soep nog leuker te maken.
Broodje bij de soep. Hier wat inspiratie:
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Was de tomaten, haal de steeltjes en kroontjes er vanaf. | Snij de grote tomaten in kwarten. | Pel de knoflooktenen en hak grof | Was de puntpaprika's en verwijder de steel en zaadlijst. |
2
Done
|
Neem een grote braadslede of ovenschaal. | Doe de tomaten, puntpaprika's en knoflook tenen in de schaal. | Hussel alles door elkaar met twee eetlepels olijfolie en een snufje zout en peper. | Zet de schaal met tomaten 15 minuten in de oven. |
3
Done
|
Pel en snipper de ui. | Verhit één eetlepel olie in een grote soeppan. Fruit de uien in de pan tot deze glazig worden. | Schenk de balsamicoazijn bij de uien en laat dit verdampen. | |
4
Done
|
Haal de ovenschaal uit de oven en doe de tomaten, paprika's en knoflook direct bij de uien in de pan. | Roer alles goed door en laat nog 5 minuten staan. | |
5
Done
|
Schenk de tomaten in porties van 2 in een blender samen met de basilicum. Pureer de soep glad. (Of gebruik een staafmixer om de soep te pureren.) | Roer de kookroom door de soep en breng op smaak met nog een snufje peper. | Laat de soep warm warden en serveer direct. |