200 gram quinoa | |
1 groente bouillonblokje | |
1/2 ui | |
1 teen knoflook | |
500 gram pangasiusfilet | |
400 gram tomatenblokjes (blik) | |
125 ml kokosmelk | |
3 etlp (vol) zure room | |
2 etlp tomatenpuree | |
2 paprika's | |
zout en peper | |
olijfolie |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Snelle Maaltijd
Waar ik 10 jaar geleden bijna wekelijks quinoa at. Gezien het ook de trend van dat moment was. Tegenwoordig eten wij het bijna nooit mee. Geen idee waarom eigenlijk. Ik vind het namelijk heerlijk! Ik besloot visstoof te maken en waar ik het in eerste instantie met rijst wou maken, zag ik nog een pak quinoa in mijn kast liggen. Het werd dus visstoof met quinoa.
Bij visstoof denk je misschien niet meteen kidsproof! Deze stoof heeft echter een milde paprikasaus. Houdt je kind van pasta saus, dan zullen zij dit ook wel lekker vinden. Zelfde geld voor de witvis. Een vis die zelfs mijn man eet. De kids vonden het heerlijk. Al kan Parker wel wat moeilijk doen over rijst en quinoa. Ik denk dat het komt door het mond gevoel. Ze is immers nog maar 1,5 jaar oud. Blijven geven en wie weet komt er verandering in.
Zowel de quinoa als de visstoof kun je aan je baby geven vanaf 9 maanden. Twijfel je nog over de paprika? Laat deze gewoon weg. Maak uiteraard ook de vis iets kleiner.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Breng een pan met water en het bouillonblokje aan de kook. | Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen van de verpakking (maar dan in de bouillon). |
2
Done
|
Pel en snipper de ui. | Pel en pers de knoflook. | Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snij de paprika in reepjes. | Snij de vis in stukjes. |
3
Done
|
Verhit 1 etlp olie in een diepe hapjespan. | Fruit de ui tot deze glazig is. | Bak de knoflook nog 1 minuut mee. | Voeg tomatenblokjes uit blik toe. Roer alles goed door en voeg de kokosmelk, zure room en tomaten puree toe. Roer nog eens goed alles door elkaar en laat 3 minuten staan. |
4
Done
|
Voeg de paprika en de vis toe aan de pan met een snufje zout en peper. | Doe een deksel op de pan en laat het 5 minuten sudderen. | Draai de vis voorzichtig om en bak nog eens 5 minuten tot de vis gaar is. | Haal de pan van het vuur en serveer de visstoof met de quinoa. |