Wafel en Ei Sandwich

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 waffels (diepvries of zelfgemaakt)
1 ei
1 plak cheddar kaas
1/4 theelepel zout
10 gram boter
In Huis
ronde uitsteekvorm (hitte bestendig)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Wafel en Ei Sandwich

Gek op Egg McMuffin en wil je die thuis ook maken? Ik heb iets beter: Wafel en Ei Sandwich. Een Egg McMuffin, maar zonder muffin en met waffels.

Het idee voor dit recept kwam door het kijken van een YouTube video. Ik zit niet vaak op YouTube, maar een van mijn guilty pleasures om te kijken is ‘Letting the person infront of you order’. Video’s waarin YouTubers precies hetzelfde bestellen in de drive-tru als de persoon voor hun. Ik vind dit dus heerlijke video’s om te kijken. Bij één zo’n video kreeg iemand bij de McDonnalds als ontbijt een McGrittel, wat een Egg McMuffin is, maar dan met pannenkoeken in plaats van de Muffin. Klinkt te gek! Ik lust namelijk wel een Egg McMuffin, stiekem vooral met sausage erop.

Toen ik van Dely Wafels hun heerlijke diepvries wafels weer ontving, wist ik direct wat ik wou maken. Een Egg McWaffel ofwel een Wafel en Ei Sandwich. Het is onwijs makkelijk te maken en eens wat anders dan wafels met stroop of fruit.

 

Ingrediënten toegelicht

Waffels: Ik gebruikte de diepvries wafels van Dely Wafels. Maar je kunt uiteraard ook andere gebruiken of zelf wafels maken (recept)

Cheddar kaas: Voor dit recept gebruikte ik gewone goedkope hamburger cheddar plakjes. Voor mijzelf gebruik ik altijd een lactosevrije kaas of plantaardige kaas is ook mogelijk.

Ronde uitsteekvorm: Het belangrijkste is dat je een uitsteekvorm hebt die bijna net zo groot is als de wafel. Zelf heb ik een bakje met diverse uitsteekvormen, die is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com

 

Bekijk ook eens de volgende wafelrecepten:

Steps

1
Done

Voorbereiding

Bereid de wafels volgens de aanwijzingen op de verpakking. |

2
Done

Smelt een klontje boter in een koekenpan. Draai het vuur naar medium. | Vet de ronde uitsteekvorm in met boter. | Leg de rode uitsteekvorm in de koekenpan. | Breek het ei in de uitsteekvorm en roer het eigeel met een snufje zout iets los. | Leg een deksel op de pan en laat het ei in de vorm stollen (5 minuten). |

3
Done

Probeer voorzichtig de uitsteekvorm in de pan om te draaien. | Snij voorzichtig met een mes het ei los uit de uitsteekvorm. |

4
Done

Haal de ei uit de pan en leg op een van de wafels. | Leg het plakje cheddar op het ei en leg daarom de andere wafel. | Serveer direct!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

TikTok Viral Zalm rijst - Kidshoekje.nl
previous
TikTok Viral Zalm Rijst
Everything Bagel Kruidenmix - Kidshoekje.nl
next
Everything Bagel kruidenmix

Add Your Comment