Witte Honing Bolletjes

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

250 ml + 2 etlp warm water
80 ml olie
2 etlp gist
50 gram suiker
snufje zout
1 ei
500 gram brood meel
50 ml honing

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Broodjes Bakken

Directions

Witte Honing Bolletjes

Soms probeer je wat en dan denk je halverwege laat maar, ik maak wel wat met wat ik heb. Precies dat gebeurde bij dit recept. Ik had voor ogen om van die schattig konijnen broodjes te maken, die je overal op Instagram en Pinterest voor Pasen voorbij ziet komen. Nou ik heb mijn best gedaan maar bij het tweede bolletje dacht ik dit wordt niks. Ik maak gewoon witte honing bolletjes. Uiteindelijk is vers gemaakt brood gewoon super lekker. Of het nou wel of niet in de vorm van een schattig konijntje is.

Brood bakken ik doe het nooit en dit is misschien de derde keer dat ik het heb gedaan. Ik heb namelijk geen geduld om te werken met gist en als je kinderen mee doen, dan al helemaal niet. Voor dit recept valt het wachten reuze mee. Met een uurtje heb je heerlijke warme witte broodjes op tafel. Lekker voor ontbijt, brunch of lunch. Daarmee perfect voor het aankomend paasontbijt. Althans mijn gezin verwacht deze broodjes nu elk weekend. UHM NEE! Dan zijn ze immers niet meer zo speciaal lekker.


Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done
15 min

In een kom meng de water, olie, gist en suiker. Roer alles goed door elkaar en laat het vervolgens 15 minuten rusten.

2
Done

Gebruik een mixer of keukenmachine met een deeghaak.
Schenk het gist mengsel in de geschikte kom hiervoor. Voeg het zout, ei en de bloem toe en kneed alles tot een deeg. Ongeveer in 6 minuten op medium snelheid. Schraap wel af en toe de zijkanten erbij.

3
Done
15 min

Vet een schone kom in met een klein beetje olie en doe hier het deeg in. Leg een vochtige keukendoek over de kom en laat dit minimaal even 15 minuten staan.
.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.

4
Done
15 minuten

Doe wat bloem op je handen en rol van het deeg 24 bolletjes. Plaats de bolletjes op de bakplaat. Let ze niet te dicht bij elkaar. Laat het deeg nog eens 15 minuten rusten met de vochtige doek eroverheen.
.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

5
Done

Zet de bakplaat in de oven en bak de broodjes voor 10-13 minuten tot ze goud bruin zijn.
.
Verwarm de honing in een kommetje in de magnetron 20 seconden. Smeer de warme honing over de broodjes zodra deze uit de oven komen en laat de broodjes afkoelen. (Zelf doe ik altijd maar de helft met honing).

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Griekse Aardappel Traybake | Babies Kitchen
previous
Griekse Aardappel Traybake
Paaseieren Rice Krispies Snacks | Babies Kitchen
next
Paaseieren Rice Krispies Snacks

Add Your Comment