Directions
Appel Kaneel Croissant Ringen
Het einde van het jaar breekt aan en waar ik al maanden oliebollen aan het eten ben, ben ik wat minder van de appelflappen. Terwijl juist deze zo makkelijk zijn te maken. Vorig jaar maakte ik ze bijvoorbeeld zelf in de Air Fryer. Inmiddels heb ik een nieuwe variant en die is nog lekkerder: Appel Kaneel Croissant Ringen!
Het idee is heel simpel voor dit recept.
- Je verwijdert het klokhuis van de appel en snijd de appel in ringen van 1-2 cm dik.
- Je maakt een mengsel van suiker en kaneel en dipt hier de appel ringen in.
- Je neemt vers croissantdeeg en snijd deze in stroken. De strokendeeg wikkel je om de appelringen heen.
- Even in de Oven en genieten maar.
Oh en voor je het weet, zijn ze allemaal op!
Bekijk ook eens de volgende recepten voor de jaarwisseling:
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven op 200 en bekleed een bakplaat met bakpapier. | |
2
Done
|
Schil de appels en verwijder het klokhuis van de appels. | Zorg dat het gat in het midden van de appel niet te klein is. | Snijd de appels in plakken van 1-2 cm dik. | |
3
Done
|
In een schaaltje of bord meng de suiker met de kaneel. | Dip de appelringen in de kaneelsuiker en zorg dat de kaneel goed rondom de appel bedekt. | |
4
Done
|
Snijd het croissantdeeg in repen van 2 cm. | Wikkel het croissantdeeg om de appelringen en leg deze op de bakplaat. | Bestrijk het deeg eventueel met wat melk of losgeroerd ei. | Zet de bakplaat in de oven voor 20-25 minuten tot het deeg goudbruin en gaar is. |
5
Done
|
Laat de Appel Kaneel ringen iets afkoelen voor je ze serveert! Doe er eventueel nog wat poedersuiker over. |