375 gram + extra bloem | |
55 gram cacao | |
1 tlp bakpoeder | |
snufje zout | |
225 gram ongezouten boter (zacht) | |
300 gram suiker | |
2 ei | |
1 tlp vanille extract | |
Uitsteekvorm: Mannetje | |
diverse kleuren decoratie stiften (Dr Oetker) | |
plastic folie | |
deegroller |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Halloween
Halloween een feestdag die je in Nederland steeds meer in de winkels voorbij ziet komen. Maar wordt nog altijd niet echt gevierd in Nederland. Althans niet zoals in Amerika. Niet zo gek ook sinds de meeste kinderen hier al Sint Maarten 11 dagen na Halloween lopen. Toch heeft de feestdag mij altijd gefascineerd. Je lekker mogen verkleden, prachtige en over the top aankleding van huizen en natuurlijk leuke en spooky gerechten.
Bij ons thuis hebben we sinds mid-september al wat Halloween versiering in huis. De overgang van zomer naar herfst is nooit een makkelijke, tot je de prachtige kleuren van het najaar in huis brengt. Voor Halloween besloten Logan en ik ook lekker de keuken in te duiken om, zoals bij elke feestdag hoort, koekjes te bakken. Waar kerst de gingerbread man heeft, maken wij voor Halloween met die zelfde uitsteker: voodoo doll koekjes. Chocolade koekjes met spooky versiering die de gingerbread man on eens wel heel duister maakt.
Kids in de Keuken: Een van de leukste manieren om je kinderen volledig te betrekken in de keuken is toch wel door koekjes te bakken. Kneden van het deeg, uitrollen, uitsteken en tot slot het versieren ervan. Trek er lekker wat tijd voor uit, haal alle Halloween versiering die je kan vinden te voorschijn en maakt en een gezellige Halloween Bakmiddag van!
Meer Halloween recepten? Klik hier
*De uitsteekvorm is een van een gingerbread mannetje die o.a. te verkrijgen is bij Bol.com
1
Done
|
Hou een zeep boven een grote kom en meng de bloem, cacao, bakpoeder en zout terwijl je het door de zeef haalt. (Cacao kan nog al klonterig worden, vandaag dat ik bij dit recept wel alles door een zeel haal.) |
2
Done
|
In een andere kom mix de boter met de suiker. Tot het een zanderige structuur heeft. Als alle natte ingredienten gemixt zijn kun je het bloem mengsel beetje bij beetje er aan toevoegen en doorheen mixen. Tot het een goed deeg vormt. |
3
Done
60 min
|
Maak van het deeg een bal en doe er wat plastic folie om heen. Laat het deeg minimaal 1 uur in de koelkast rusten. Het wordt dan wat steviger en beter om figuren uit te steken. |
4
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
5
Done
|
Doe wat bloem op een schoon aanrecht en rol het koekjesdeeg uit. Zorg ervoor dat het deeg een gelijke dikte heeft en niet te dun is. Ongeveer 0,5-1 cm dik. Steek met je uitsteker de koekjes uit het deeg. Leg de uitgestoken deeg op de bakplaat. Leg de koekjes niet te dicht op elkaar. |
6
Done
|
Zet de bakplaat met koekjes in de oven voor 8 - 10 minuten. Afhankelijk van hoe dik de koekjes zijn. Als de randen wat steviger aanvoelen maar het midden nog zacht is. Dan zijn de koekjes klaar! Laat de koekjes compleet afkoelen voor je ze gaat decoreren. |
7
Done
|
Decoreren maar! Het idee van de voodoo koekjes zijn dat het lijkt dat ze aan elkaar zijn genaaid. Of spelden prikken hebben. Maak dus soort draaden op de koekjes met steken. Zoals op de afbeelding! Laat de decoratie iets uitharden voor je er van geniet! |