Rabarbersap (1 liter) |
|
175 gram Rabarber | |
200 gram Aardbeien | |
Rabarber Limonade |
|
2 Citroen | |
2 Limoen | |
3 takjes Munt | |
100 gram Suiker |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Verfrissende limonade
Met het warme weer is drinken maar wat belangrijk. Zowel voor mijn kleine chef als deze zwangere mama. Water is uiteraard het beste remedie. Ik maak dan het liefste fruitwater, wat net zo gezond is. Toch wil je ook wel eens wat anders. Nou heb ik momenteel wel zin in een lekker glaasje witte wijn. Helaas moet ik daar nog minimaal 4 maanden op wachten. Om het wat spannender te maken maak ik dan graag mocktails (cocktails zonder alcohol). Terwijl ik met rabarber aan het experimenteren was en rabarber aardbeien fruithap maakte, bleef er heel veel smaak volle vocht over. Hiervan besloot ik limonade te maken: rabarber aardbeien limonade. Ben ik even blij dat ik dat experiment aan ging, want wow wat is dat lekker fris. Binnen één maand tijd heb ik het inmiddels al 3x gemaakt! Een kannetje in de koelkast en ik heb altijd een lekker drankje gereed.
Ook de kleine chef vind de rabarber aardbeien limonade erg lekker, bij hem voeg ik altijd wat water toe. Ik gebruik de limonade dan eerder als een siroop.
Voor de zwangere mama’s, combineer het eens met bruizend water en een schijfje extra citroen erin. Voilá een zomerse Mocktail om de warme dagen door te komen.
1
Done
|
Was de rabarber en aardbeien. | Snij de kroontjes van de aardbeien. | Snij de uiteinden van de rabarber stengels af en de rest in boogjes van 1 cm. | Doe de rabarber en aardbeien in een pan met een ruime hoeveelheid water zodat het fruit onderstaat. | Breng het water aan de kook en laat het vervolgens nog 3-5 minuten pruttelen tot het fruit zacht is. |
2
Done
|
Zet een kom onder een zeef. Giet het het fruit af in de zeef en vang het vocht op in de kom. | Druk het fruit wat aan zodat je alle vocht hebt in de kom. | Giet het vocht terug in de pan. | Voeg het sap van de citroen en limoen toe. | Voeg de munt blaadjes en de suiker toe aan de vocht. | Zet de pan terug op het vuur en breng aan de kook. Laat het vocht nog eens 15 minuten pruttelen. Roer geregeld door de pan om te zorgen dat de suiker goed oplost. | Haal het vocht nogmaals door een zeef, boven een ruime kom. | Laat de limonade afkoelen. |
3
Done
|
Serveren en BewarenServeren: Proef hoe zoet je de limonade vindt. Ik voeg altijd nog een beetje water toe als ik het serveer afhankelijk van hoe zoet het is. Doe dit op eigen smaak. Bewaren: bewaar de limonade in de koelkast. |