Mini Corn Dogs

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 blik (24 st) party knack (mini knackworstjes)
24 st lollystokjes (kleine)
1 liter plantaardige olie (arachide of zonnebloem)
Beslag
30 gram maizena (of maismeel)
35 gram bloem
1 etlp suiker
1 tlp bakpoeder
snufje zout
1/2 ei
60 ml melk

Party Snack

Directions

Mini Corn Dogs

Ben je in San Francisco, dan moet je wel een corn dog op de pier kopen. Al van kinds af is het een favoriete snack van mij en mijn broertje (die ook al 27 is). Een hotdog op een stokje met gefrituurd deeg om de hotdog heen. What’s not to like! Doe er nog wat ketchup en mosterd op (zoals het hoort) en je hebt een feestje! In Nederland heb ik nog nooit een corn dog gevonden. Tijd dus om het zelf te maken.

Afgelopen zondag besloot ik voor de lunch een blikje party knacks te openen. De kleine chef was lekker aan het spelen, dus tijd voor mama om te experimenteren. Ik had nog wat lollystokjes liggen en besloot mini corn dogs te maken voor de lunch. Het was de aller eerste keer dat ik het maakte en het was een succes (anders zou ik uiteraard het recept niet delen).

Het beslag was lekker luchtig en frituurde snel. Oorspronkelijk horen corn dogs gemaakt te worden met hotdogs wat het net een andere smaak geeft. De knakworstjes werkte ook prima. Kleine chef vond het er vooral heel interessant uit zien. Wat het ook een leuke snack maakt voor een verjaardag!

Tip

De lollystokjes kun je kopen bij veel taart decoratie winkels online, maar ook bij bol.com.

 

Steps

1
Done

Giet de party knacks uit het blik en droog ze goed af met wat keukenpapier.

2
Done

Beslag

Meng de droge ingrediënten: maizena, bloem, suiker, bakpoeder en suiker door elkaar. | In een andere kom meng de eieren en melk door elkaar. | Schenk de melk bij de droge ingrediënten en roer alles goed door elkaar tot een glad beslag. |

3
Done

Voeg de olie toe aan een pan met een dikke bodem (minimaal 10 cm hoog). Verhit de olie (180 C) | Controleer of de olie heet genoeg is door een druppel beslag in de olie te doen. Als het meteen begint te frituren is hij goed en mag je het vuur best lager zetten. | Bedek een bord met keukenpapier. |

4
Done

Dip een knack op een stokje in het beslag zodat het worstje helemaal bedekt is. | Haal al draaiend het worstje uit het beslag en dip het in het hete beslag. | Doe de hotdog meteen in de olie. 3 minuten tot hij rondom goud bruin is. Draai eventueel de corn dog om.| Haal de corn dog uit de olie en leg op het bord bedekt met keukenpapier. |
Test eerst één (het deeg moet gaar zijn) en daarna kun je meerdere tegelijkertijd in de olie doen (stuk of 3/4). |

5
Done

Serveren

Serveer de hotdogs met ketchup en mosterd, zoals het hoort!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

rabarber aardbeien limonade | Babies Kitchen
previous
Rabarber Aardbeien Limonade
rabarbersap | Babies Kitchen
next
Rabarbersap + Rabarberijsklontjes

Add Your Comment