



1 blik (24 st) party knack (mini knackworstjes) | |
24 st lollystokjes (kleine) | |
1 liter plantaardige olie (arachide of zonnebloem) | |
Beslag |
|
30 gram maizena (of maismeel) | |
35 gram bloem | |
1 etlp suiker | |
1 tlp bakpoeder | |
snufje zout | |
1/2 ei | |
60 ml melk |
Party Snack
Ben je in San Francisco, dan moet je wel een corn dog op de pier kopen. Al van kinds af is het een favoriete snack van mij en mijn broertje (die ook al 27 is). Een hotdog op een stokje met gefrituurd deeg om de hotdog heen. What’s not to like! Doe er nog wat ketchup en mosterd op (zoals het hoort) en je hebt een feestje! In Nederland heb ik nog nooit een corn dog gevonden. Tijd dus om het zelf te maken.
Afgelopen zondag besloot ik voor de lunch een blikje party knacks te openen. De kleine chef was lekker aan het spelen, dus tijd voor mama om te experimenteren. Ik had nog wat lollystokjes liggen en besloot mini corn dogs te maken voor de lunch. Het was de aller eerste keer dat ik het maakte en het was een succes (anders zou ik uiteraard het recept niet delen).
Het beslag was lekker luchtig en frituurde snel. Oorspronkelijk horen corn dogs gemaakt te worden met hotdogs wat het net een andere smaak geeft. De knakworstjes werkte ook prima. Kleine chef vond het er vooral heel interessant uit zien. Wat het ook een leuke snack maakt voor een verjaardag!
Tip
De lollystokjes kun je kopen bij veel taart decoratie winkels online, maar ook bij bol.com.
1
Done
|
Giet de party knacks uit het blik en droog ze goed af met wat keukenpapier. |
2
Done
|
BeslagMeng de droge ingrediënten: maizena, bloem, suiker, bakpoeder en suiker door elkaar. | In een andere kom meng de eieren en melk door elkaar. | Schenk de melk bij de droge ingrediënten en roer alles goed door elkaar tot een glad beslag. | |
3
Done
|
Voeg de olie toe aan een pan met een dikke bodem (minimaal 10 cm hoog). Verhit de olie (180 C) | Controleer of de olie heet genoeg is door een druppel beslag in de olie te doen. Als het meteen begint te frituren is hij goed en mag je het vuur best lager zetten. | Bedek een bord met keukenpapier. | |
4
Done
|
Dip een knack op een stokje in het beslag zodat het worstje helemaal bedekt is. | Haal al draaiend het worstje uit het beslag en dip het in het hete beslag. | Doe de hotdog meteen in de olie. 3 minuten tot hij rondom goud bruin is. Draai eventueel de corn dog om.| Haal de corn dog uit de olie en leg op het bord bedekt met keukenpapier. | |
5
Done
|
ServerenServeer de hotdogs met ketchup en mosterd, zoals het hoort! |