15 gram boter | |
1 teen knoflook | |
350 gram pompoenpuree | |
250 ml water | |
1 bouillonblokje (groente) | |
1 tlp paprika poeder | |
1 etlp plantaardige melk | |
200 gram verse bladspinazie | |
500 gram gnocchi |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
9+ maanden
Een paar weken geleden besloot ik samen met Logan zelf gnocchi te maken. We maakten zoete aardappel gnocchi, waarvan ik gisteren het recept deelden. Bij homemade gnocchi hoort natuurlijk ook een heerlijke saus. Ik besloot gnocchi met pompoensaus en spinazie te maken. Origineel wou ik ook chorizo toevoegen, maar in de hektiek van pasta samen met mijn zoon maken. Is die chorizo mij totaal ontschoten. Het is daarom een vegetarische pasta saus geworden die de perfecte balans is bij de gnocchi. Omdat ik ook altijd nog extra groenten wil toevoegen zit er dus ook nog spinazie bij, maar ook wat tomaatjes of courgette had zeker gekund.
Haak je al af omdat je denkt dat je voor dit recept zelf gnocchi moet maken? Niet doen, want je kunt gewoon kant-en-klare gnocchi voor dit recept gebruiken.
Wil je wel zelf gnocchi maken met je kinderen (of alleen)? Zoete aardappel Gnocchi (klik hier) of Gewone Gnocchi (klik hier) beide zijn erg lekker met deze saus.
TIP
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Breng een pan water aan de kook. | Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik je homemade gnocchi zie dan het recept. | |
2
Done
|
Smelt de boter in een pan met de geperste knoflook. | Voeg de pompoenpuree, water en het bouillonblokje verkruimeld toe en roer alles door elkaar. | Roer de paprikapoeder er doorheen met een snufje zout en peper. Laat de saus 10 minuten pruttelen. | Roer de plantaardige melk en spinazie door de saus tot de spinazie is gewelkt. | Serveer de gnocchi met de saus. |