90 gram) boter (gesmolten) | |
100 gram suiker | |
2 bananen (rijp) | |
1 ei | |
1/2 tlp vanille extract | |
150 gram bloem | |
1 tlp baking soda | |
snufje zout |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Perfect voor rijpe bananen
Het ene moment zijn de bananen bij ons in huis al op voor ik ze in de fruitmand kan doen. Het andere moment beginnen ze bijna weg te lopen zo rijp dat ze zijn. Er is geen pijl op te trekken. Gelukkig weten wij altijd wel raad met over rijpe bananen. Naast bananenbrood of bananen pannenkoeken kun je er namelijk heerlijke bananen muffins mee maken.
I love a good muffin! Als ontbijt (niet voor de kids wel voor mama) of mee als snack naar school. Natuurlijk niet een snack voor in de elke dag, maar af en toe als verassing is het natuurlijk heerlijk. Ik weet dat Logan er altijd heel blij van wordt.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm de oven 180 graden. | Zet de muffin papiertjes in de muffin bakvormen. | |
2
Done
|
Smelt de boter en laat deze iets afkoelen. | Prak de banaan en meng deze vervolgens met de suiker. | Mix de boter er doorheen gevolgd door het ei en de vanille. | In een kom meng de bloem, baking soda en zout. | Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan het boter beslag tot alles goed is gemixt. | |
3
Done
|
Schenk het beslag in de muffin bakblik voor 2/3. | Zet de muffin in de oven voor 18-20 minuten.| Controleer of de muffins klaar zijn door een prikker in het midden van de muffin te steken. Komt deze er schoon uit dan is de muffin klaar. | laat de muffin compleet afkoelen. |