150 gram bloem | |
2 tlp bakpoeder | |
snufje (1/4 tlp) zout | |
250 ml melk (of plantaardig) | |
1 etlp zonnebloemolie | |
1 ei | |
klontje boter | |
In Huis |
|
Spuitfles | |
Topping Optie |
|
Fruit | |
stroop (maple syrup) | |
poedersuiker |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Food Trend
Als je Instagram of TikTok hebt, dan heb je mogelijk deze food hype wel eens voorbij zien komen: pannenkoeken cornflakes. Als American Pancake Lover moest ik dit natuurlijk ook proberen. Ik ben echt dol op Fluffy Amerikaanse Pannenkoeken. Lekker een hoge stapel met maple syrup. Ik kan het wel als ontbijt, brunch, lunch of avondeten. I Love It. Gelukkig voor mijn kids ook want zeker één keer in de twee weken maak ik het wel eens. Tijdens mijn zwangerschap met Logan in mijn buik. Wou ik het zelfs wel eens ś nachts maken om 22:00 als snack omdat ik er zo’n zin in had.
Terug naar de hype van Pannenkoeken Cornflakes. Ik geloof dat het op TikTok is ontstaan en het is duidelijk tijdens de Corona crisis ontstaan want het kost even tijd om een flinke kom te maken. Vervolgens kun je zo een kom met mini pannenkoeken eten met wat boter en stroop (lekkerste warme ahorn siroop) en bijvoorbeeld wat besjes erbij. Ook las ik dat sommige mensen het als echte cornflakes met melk aten. Dit heb ik geprobeerd maar dat was geen succes. Gewoon lekker zo. En voor de kids is het tevens een lekkere snack met wat besjes.
Leuk om een keer te maken, maar geef mij maar de originele.
TIP
Heb je geen spuitfles dan kun je ook een spuitzak of een hersluitbare boterhamzak gebruiken. Het gaat er om dat je kleine hoeveelheden kan spuiten.
1
Done
|
In een kom zeef de bloem, bakpoeder en zout bij elkaar. | Voeg de melk, zonnebloemolie en ei toe en roer alles goed door tot een glad beslag met een garde of mixer. | Schenk het beslag in een spuitfles/zak. |
2
Done
|
Verhit het klontje boter in een grote koekenpan. | Draai het vuur naar middel-hoog.| Druppel kleine pannenkoekjes in de pan van ongeveer 1 tot 4 cm groot. Ze hoeven niet perfect rond te zijn. | Bak de pannenkoeken tot de bovenkant begint te bubbelen en wat droger is. | Draai de pannenkoekjes om. Je kunt dit één voor één doen of gewoon met een spatel in een keer. | Bak de pannenkoeken nog 1-2 minuten. |
3
Done
|
Verzamel de pannenkoeken cornflakes in een kom of op een bord en maak de rest van het beslag op. Tot je een volle kom met pannenkoeken cornflakes hebt. | |
4
Done
|
SERVEER met fruit, siroop, poedersuiker of zelfs melk. Wat jij en je kinderen lekker vinden. Of gewoon zo als snack. BEWAAR in de koelkast in een luchtdichte bak. |
2 Comments Hide Comments
Ik vond het zeer teleurstellend dat nadat ik dit gerecht had gemaakt mijn zoontje het had geproefd en daarna na de dokter moest vanwege voedselvergiftiching. Maar voor de rest was het wel lekker.?
WOW! Wat vreselijk om te horen. Vraag me wel echt af hoe hij dan die voedsel vergiftiging heeft gehad?! Hopelijk is hij snel opgeknapt.