140 gram pompoenpuree | |
1/2 tlp vanille extract | |
1/2 tlp pompoenkruiden | |
125 ml maple syrup | |
125 ml olie (kokos, zonnebloem of olijf) | |
300 gram Havermout | |
50 gram pecannoten | |
50 gram pure chocolade stukjes |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Najaarsontbijt
Op zoek naar een nieuw ontbijt om snel door de weeks te kunnen eten besloot ik weer eens zelf granola te maken. Iets wat mijn kids ook lekker vinden met yoghurt. Gezien het seizoen van de pompoen is en ik meer dan genoeg pompoenpuree heb liggen besloot ik pompoen chocolade granola te maken. Chocolade als ontbijt voor kinderen? Yup niet zo verantwoord, daarom maak ik voor de kids altijd twee batches. Daarnaast is Logan al helemaal niet dol op chocolade dus maak ik sowieso een versie zonder chocolade. Maar omdat ik deze wel zelf maak en je dus gewoon je eigen versie kan maken met wat je wel en niet erbij doet, besloot ik toch dit recept te delen.
Aller eerst was het natuurlijk de vraag maak ik granola met appel of pompoen? Gezien ik echt een pumpkin spice lover ben (ik maak ook zelf pumpkin spice latte) en juist ik dit keer zin had in granola werd het dus ontbijtgranen met pompoen. Ik sluit echter nog niet uit dat ik speciaal op verzoek van Logan binnenkort een appeltaart granola deel. Oh mmm daar heb ik nu al zin in. Misschien maar snel even maken.
Hier onder heb ik tevens een link naar de recepten voor pompoenpuree en pompoenkruiden gedeelt. Pompoenkruiden gebruik ik heel veel in het najaar. Voor bijna alles wat ik met pompoen en in veel gevallen ook appel maak. Heb je geen pompoenkruiden meer in huis of geen tijd (zin) om te maken. Dan kun je deze altijd vervangen met kaneel of speculaaskruiden. Maar geloof mij in dit seizoen wil je ook gewoon pompoenkruiden in huis! 1 x maken, weken/maanden van genieten.
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en @kidshoekje te vermelden.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Hak de pecannoten grof |
2
Done
|
In een kom meng de pompoenpuree met de vanille, pompoen kruiden, maple syrup en olie. Roer alles goed door elkaar. | Voeg de havermout toe er roer deze erdoorheen. | Verdeel de granola over de bakplaat. | PECANNOTEN: Heb je ongebrande pecannoten dan kun je ze nu al toevoegen. Zijn de pecannoten wel gebrand doe dit dan bij de laatste 5 minuten. |
3
Done
|
Zet de bakplaat 15 minuten in de oven. Let op dat de haver en noten niet te bruin zijn. | Haal de granola uit de oven en hussel het door elkaar. | Laat de granola afkoelen voor je de chocolade toevoegt. |