Appel-Kaneel Cake

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram Boter (ongezout) + extra
170 gram suiker
1 tlp vanille extract
4 eieren
snufje zout
200 gram bloem
1 tlp bakpoeder
2 tlp kaneel
2 grote appels
1 etlp maïzena
bakpapier
cakeblik

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Appel-Kaneel Cake

Wij hebben nog altijd een heleboel appels van onze geadopteerde appelboom. Ik denk dat wij wel ruim 50 appels en niet zulke kleintjes ook hebben gehad (zo’n 12 kilo). Een goede oogst dus. Maar ja met zoveel appels in huis moet je regelmatig ook er even iets lekker mee maken en gezien ik een hekel heb aan het maken van appeltaart. I know ik hoor je denken appeltaart maken is zo makkelijk! Ik weet het niet, maar ik heb altijd oorlog met het deeg. Te weinig, het breek en het werkt gewoon niet mee. Logan wou een cake maken, een appelcake maken. Ik besloot daarom een appel-kaneel cake te maken. Gezien ik daar wel zin in had.

Het belangrijkste van een goede appelcake is dat de stukjes appel wel door de hele cake heen zitten. En ja ik heb ook vaak genoeg cake gehad, waarbij alles naar de bodem zakte. Inmiddels heb ik de oplossing gevonden (nee niet zelf bedacht, maar gewoon van diverse kookprogramma’s) maïzena. Een laagje maïzena zorgt dat het fruit niet helemaal naar de bodem zakt. Dus lekker appel bij elke hap.

Mocht jij nou wel een appeltaart willen maken? Probeer eens mijn ‘pepernoten appeltaart‘ gezien de pepernoten toch al te koop zijn!

 


Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden. Als ik het zie zal ik het zeker delen.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet het cakeblik in met een beetje boter en bekleed de bodem met een stuk bakpapier. Meestal doe ik het lange gedeelte zodat alleen het korte stuk geen bakpapier heeft. |

2
Done

Schil de appels en verwijder het klokhuis. | Snij de appel in kleine blokjes en meng deze in een kom met de maïzena. |

3
Done

In een kom geschikt voor een mixer, doe de boter (in blokjes) en mix deze samen met de suiker. | Voeg de vanille extract en eieren toe en mix alles goed door elkaar. |

4
Done

In een tweede kom meng de bloem, zout, kaneel en bakpoeder. | Voeg de bloem beetje, bij beetje toe aan de boter. Mix het door elkaar tot je een goed gemengd beslag hebt. | Spatel de appelstukjes door het beslag. | Schenk het beslag in het cakeblik. | Zet het cakeblik in de oven voor 50-60 minuten. | Controleer of de cake klaar is, door een prikker in de cake te doen. Komt deze er schoon uit dan is de cake klaar. | Wordt de bovenkant van de cake te bruin? Doe er wat folie overheen.

5
Done

Laat de cake compleet afkoelen voor je het aansnijd.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Spinnenweb Koekjes [kidshoekje.nl]
previous
Spinnenweb Koekjes
Zwarte Bonen en Mais Quesadilla's [kidshoekje.nl]
next
Zwarte Bonen en Mais Quesadilla’s

Add Your Comment