113 gram ongezouten boter (zacht) | |
100 gram lichte basterd suiker | |
100 gram suiker | |
1 ei | |
1 theelepel vanille extract | |
200 gram bloem | |
1 theelepel bakpoeder | |
1 theelepel maïzena | |
1/4 theelepel zout | |
50 gram chocolade druppels (puur of melk) | |
In huis |
|
huishoudfolie | |
bakpapier |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Mijn favoriete en door vele geliefde koekjes zijn mijn Chocolate Chip Cookies. Dun en chewy zijn mijn absoluut favoriet en ik heb bijna altijd wel een roldeeg in de vriezer liggen. Voor de ROLO Spin koekjes, die ik met Halloween maakte. Wou ik echter liever dikke chocolate chip koekjes. Ik heb verschillende recepten getest, waar heel veel van niet werkte zoals ik ze wou: te dun of gewoon niet lekker. Tot ik tot dit recept kwam. Een chocolate chip cookie die wat dikker is, iets meer cake-ig, maar wel lekker en perfect om verder mee aan de slag te gaan.
Hoe heb jij het liefst jouw chocolate chip cookies? Dik of dun? Laat het weten in een reactie hieronder.
Bekijk ook eens de volgende recepten:
Maak je deze koekjes en deel je ze op Social Media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje toe te voegen. Op die manier zie ik je post en dat vind ik heel tof!
1
Done
|
In een kom meng de boter met de suikers tot een kruimige substantie ontstaat. | Voeg het ei en de vanille toe en mix deze erdoorheen. | |
2
Done
|
In een kom meng de bloem, bakpoeder, zout en maïzena. | Voeg de bloem toe aan de boter tot een goed gemengd deeg is gevormd. | Vouw de chocolade door het deeg. | Neem een stuk huishoudfolie en wikkel het deeg hierin tot een worst. | Leg het deeg voor 30 minuten in de koelkast. |
3
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
4
Done
|
Rol van het koekjes deeg balletjes, iets kleiner dan golf ballen. | Leg de koekjes op een bakplaat en hou ruimte tussen de koekjes. | Bak de koekjes voor 8 tot 10 minuten. | Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes compleet afkoelen. |