300 gram Kliekjes Aardappelpuree | |
2 Ei | |
1/4 theelepel zout | |
Of |
|
300 gram Kruimige aardappels | |
20 gram boter | |
30 ml melk | |
1/4 theelepel zout | |
2 Ei |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Leftover gerecht
Aardappels is een klassiek bijgerecht voor de kerstdagen, maar hoe je die serveert dat kan natuurlijk op heel veel manieren. Voor de aankomende kerstdagen heb ik nog zeker twee andere aardappelgerechten op de planning. Toch vind ik deze aardappel kerstkransen wel het allerleukst.
Bijna altijd als wij aardappelpuree maken, maak ik teveel. Wat helemaal niet erg is, want vooral Logan vind het heerlijk en die wil het dan de volgende dag voor lunch. Voor de Christmas Bowl, waar van het recept snel verschijnt, had ik ook aardappelpuree gemaakt en met de leftovers had ik dit keer een ander plan: Aardappel Kerstkransen. Denk aan aardappelkroketten maar in de vorm van kerstkransjes. Je kunt ze dus goed met kliekjes puree maken, maar uiteraard ook gewoon zonder die kliekjes.
Bekijk ook eens de volgende aardappelgerechten:
1
Done
|
Aardappelpuree makenSchil de aardappels en snij in blokjes. | Doe de aardappels in een pan met ruime hoeveelheid water. | Breng de water aan de kook en kook de aardappels 18 minuten. | Giet de aardappels af en laat 5 minuten in de pan rusten met de deksel op de pan. | Pureer de aardappels met de boter en de melk tot een gladde puree. Gebruik een stamper of een handmixer. | |
2
Done
|
Aardappelkransjes makenVerwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Split de eieren. Je hebt de eidooiers nodig. |
3
Done
|
In een kom meng de aardappelpuree met de eidooiers met een snufje zout. | Schep de aardappelpuree in een spuitzak. | Spuit kransjes aardappelpuree op de bakplaat. | Zet de bakplaat in de oven voor 12-15 minuten tot goudbruin. | Serveer direct! |