Mini Maismuffin Burgers

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

18 mini maismuffin
2 hamburger (vegetarisch)
2 plakjes cheddar
9 cherrytomaten
18 prikkers
1 eetlepel boter of olie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Mini Maismuffin Burgers

Terwijl ik in September mais muffins aan het maken was, besloot ik ook mini mais muffins te maken om te kunnen in te vriezen. Ik had namelijk een perfect hapje voor de kerstdagen in gedachte: Mini Maismuffin Burgers. De mini mais muffins zouden als burger broodjes dienen en daarop, mini (vegetarische)burgers, een halve cherrytomaat en een plakje cheddar. De kleine burgers zijn perfect als partyfood bij een borrel of voor tijdens het kerstdiner op school (in de hoop dat die doorgaat!).

Uiteraard zou je er ook nog wat saus als ketchup of mayonaise of een lekkere spicy sriracha mayonaise op kunnen doen, maar voor grote groepen is dit soms nog wel eens tricky. Serveer het dan eventueel ernaast dat ze kunnen dippen!

 

Ingrediënten toegelicht

Mais Muffins – Halveer het recept voor de maismuffins en maak in plaats van grote, kleine. Klik hier voor het recept van de maismuffins.

Mini (vegetarische) burgers – Ik heb er voor gekozen een vegetarische burger in vier stukken te snijden. Uiteraard kun je ook zelf mini burgers maken. Voor de vegetarische burgers kies ik graag voor de burger van Vivera of de bofkipburger van de Vegetarische Slager.

 


Op zoek naar burger inspiratie? Bekijk ook eens:

Steps

1
Done

Hamburger

Doe de hamburgers tussen twee vellen bakpapier. | Met een deegroller rol de hamburgers nog platter. | Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de burgers gaar. | Doe op elke burger een plakje cheddar en laat de kaas smelten. (Leg eventueel deksel op de pan om het te versnellen). | Haal de burgers uit de pan. | Snij de burgers elk in 9 stukjes/vierkantjes.

2
Done

Was de cherrytomaten en halveer. | Snij de maismuffins door de helft in de lengte. |

3
Done

Burgers

Neem één maismuffin. Leg op de onderste helft een burger met kaas, daar op een cherrytomaat en leg de andere helft van de muffin erop. | Prik vast met een prikker. | Lekker zowel koud als warm.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Boerenkool Risotto - Kidshoekje.nl
previous
Boerenkool Risotto
Aardappel Kerstkransen - Kidshoekje.nl
next
Aardappel kerstkransen

Add Your Comment