120 gram cranberries (vers of diepvries) | |
150 gram suiker | |
250 ml water |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Maak 2 uur voor het serveren.
Cranberry is wat mij betreft het fruit voor de kerstdagen. Misschien wel omdat ik cranberrysaus niet weg kan denken bij het kerstdiner. Mijn vader maakt ieder jaar (met uitzondering van het jaar dat ik het deed en het jaar dat we in Amerika waren), een uitgebreid op ze Amerikaans kerstdiner. Wat betekend een kerstkalkoen. Kalkoen is een moeilijk stuk vlees en ja ook al zijn wij 90% vegetarisch, met de feestdagen maken we wel een uitzondering voor een speciaal stukje vlees. Kalkoen is vooral lekker met een goede stuffing, gravy (een dikkere jus, waarvan het recept ook vandaag online staat) en dus cranberrysaus.
Cranberrysaus is onwijs makkelijk te maken en een heerlijke combinatie van zoet en zuur. Je kunt het met verse cranberry’s maken die nu overal te koop zijn, maar diepvries cranberry’s werken ook prima (net zo vers). Naast dat de saus heel lekker is bij het kerstdiner, is het ook heel lekker bij Zweedse balletjes. Het recept kun je dus makkelijk het hele jaar door gebruiken.
TIP
Wil je de saus bij het kerstdiner serveren, maak de saus dan een dag van te voren al. De saus moet immers minimaal 2 à 3 uur in de koelkast staan. Maak je het de dag van te voren dan scheelt dan weer tijd op de dag zelf.
Bekijk ook eens:
1
Done
|
VoorbereidingGebruik je verse cranberries? Spoel deze eerst af. |
2
Done
|
Doe de cranberries in een sauspan met de suiker en het water en breng dit aan de kook. | Zet het vuur iets lager en laat de cranberries 8 minuten pruttelen, terwijl je regelmatig in de pan roert. De cranberries zullen iets openbarsten en zacht worden. | |
3
Done
|
Beslis of je de cranberrysaus helemaal glad wil hebben of met stukjes cranberry. Wil je de saus glad? Pureer de saus dan met een staafmixer of in een blender glad. Schenk de cranberrysaus in een grote kom en dek deze af. | Zet de cranberrysaus minimaal 2 uur in de koelkast voor je het serveert. |