Rijstpapier met Watermeloen Avocado Salade

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

krokante rijstpapier
5 rijstpapier
olie
Vegan Watermeloen Tonijn
300 gram Watermeloen
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel rijsazijn
Salade
3 Avocado
1 eetlepel Sesamzaad (zwart en wit)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Rijstpapier met Watermeloen Avocado Salade

Zin in een frisse snack met Aziatische smaken? Maak eens Rijstpapier bootjes met een Watermeloen Avocado Salade.

Een tijdje terug toen ik voor het eerste krokante rijstpapier maakte voorbij onze poké bowls, wist ik dat ik hier ook andere recepten mee wou maken. Ik dacht meteen aan van die Aziatische salades die in slabladen worden geserveerd. Maar in dit geval dan in rijstpapier bootjes of aan een soort nacho’s. Die laatste moet ik nog iets op bedenken, maar de rijstpapier bootjes met een frisse salade vulling, die heb ik inmiddels gemaakt.

Voor de vulling ging ik voor simpel, maar heel veel smaak: avocado met watermeloen, maar dan vegan watermeloen tonijn. Ik wou iets met watermeloen maken en dacht aan de combinatie met sojasaus, zo kwam ik bij vegan watermeloen tonijn op Pinterest. Ik las de ingrediënten en dacht dit werkt vooral in combinatie met de zachte smaak van avocado en een lekkere crunch.

Had ik gelijk? Absoluut, ik wou namelijk dat ik er nu een in mijn handen had. Deze snack is fris, zoet, zout en crunchy. Het is alles waar je in de zomer gewoon zin in hebt. Kidsproof? Mijn kids zouden het zonder de gemarineerde watermeloen zeker eten. En ik maak dan ook graag 2 versies. Een voor mama met gemarineerde watermeloen en sesamzaadjes en één versie voor de kids met alleen avocado en watermeloen.

Probeer het ook eens deze zomer. Ook leuk als hapje vooraf de barbecue of als borrelhap!

 


Bekijk ook

Steps

1
Done
1 uur

Vegan Watermeloen Tonijn

Verwijder de schil van de watermeloen en snij in kleine blokjes. | Doe de Watermeloen in een bakje (met deksel) |Schenk de sojasaus, rijst azijn en sesamolie bij de watermeloen. | Doe de deksel dicht en schud alles goed door elkaar. | Laat de watermeloen minimaal 1 uur marineren. |

2
Done

Krokante Rijstpapier Bootjes

Knip de in derden, zodat je 3 driehoeken heeft. | Leg op een bord of snijplank een laag keukenpapier. | Schenk een laagje olie in een hapjes- of koekenpan. | Verwarm de olie. Controleer of de olie heet genoeg is door stukje rijstpapier in de olie te doen. Als deze direct krokant wordt is de olie heet genoeg. Draai het vuur wel iets lager, zodat de olie niet te heet wordt.

3
Done

Doe de stukjes rijstpapier om de beurt in de olie . De rijstpapier zal direct frituren en krokant worden (20-30 seconden). Haal uit de pan en leg op het keukenpapier. | Doe dit met alle rijstpapier.

4
Done

Verwijder de schil en pit van de avocado en snij in blokjes (net zo groot als de watermeloen). | In een kom meng de avocado en watermeloen (laat goed uitlekken). |
Schep de salade in de rijstpapier bootjes. | Strooi de sesamzaadjes eroverheen en serveer direct.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Vegan Watermeloen Tonijn - Kidshoekje.nl
previous
Vegan Watermeloen ‘Tonijn’
Thaise Quinoa Rauwkost Salade - Kidshoekje.nl
next
Thaise Quinoa Salade met Gember dressing

Add Your Comment