50 gram ongezouten boter | |
6 Perzikken | |
1 theelepel kaneel | |
100 gram bloem | |
100 gram + 1 eetlepel suiker | |
1 theelepel bakpoeder | |
1/4 theelepel zout | |
180 ml melk (plantaardig) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Teveel perziken in huis? Geen probleem, maak het lekkerste zomerdessert: een klassieke peach cobbler. Lekker met vanille ijs en een toef slagroom.
In de zomer sla ik altijd door als het gaat om het kopen van fruit. Ik wordt er gewoon gelukkig van en het is zo lekker. Maar je kan ook teveel kopen en dan loopt het al weg voor dat je er van kan genieten. Daar heb ik ook wel eens last van. Een goede cobbler is dan ideaal. Een onwijs makkelijk dessert gemaakt met fruit en een beslag laag. De ultieme klassieker is de perzik cobbler. Het fijne is dat je perziken niet eens super rijp (zacht) hoeven te zijn om dit dessert te maken. Een peach cobbler is zo gemaakt, alleen de oven kan wat tijd kosten, maar dan heb je wel een heel lekker toetje.
Dus je weet wat je nu moet doen met jouw extra perziken!
Bekijk ook deze zomer nagerechten:
1
Done
|
Zet een medium ovenschaal (20-30 cm) met de boter in een koude oven. | Verwarm de oven voor op 180 graden. | |
2
Done
|
Was de perziken, droog goed af en snijd de perziken in plakjes. | In een kom meng de perziken met 1 eetlepel suiker en 1 theelepel kaneel. | Schenk ze in de warme ovenschaal. |
3
Done
|
In een kom meng de bloem, suiker, bakpoeder, zout met de melk tot een gladbeslag. | Schenk het beslag over de perziken. | Zet de ovenschaal in de oven voor 40-50 minuten. | De cake moet goudbruin en gaar zijn. | Laat de ovenschaal iets afkoelen en serveer met slagroom en/of ijs. |