1 Vijg | |
8 Aardbeien |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
7+ maanden
Het is het seizoen van de vijgen, zelf koop ik niet zo heel vaak vijgen maar met onze kleine man probeer ik met alle groenten en fruit te experimenteren. Een aantal van de vijgen die ik had gekocht begonnen al wat zacht te worden, waardoor ik besloot het vruchtvlees van deze vijgen er wel vast uit te lepelen voor later gebruik. Toen ik het vijgenvruchtvlees in het bakje zag liggen dacht ik waarom maak ik er geen fruitspread van voor op brood. Een zoet broodbeleg maar dan puur fruit.
We eten tegenwoordig elke morgen een lekkere bruine boterham rond een uur of negen. Meestal is het: appelstroop, avocado, hummus en heel soms roomkaas of gekookte worst, maar je wilt toch ook wel eens wat anders. Met de vijgen besloot daarom een aardbei-vijgen fruidspread te maken. Komen geen suikers te pas, heel makkelijk om te maken, gewoon puur vruchtvlees. Eens wat lekkers zoets maar gezond op de boterham!
1
Done
|
Lepel het vruchtvlees uit de vijg. Spoel de aardbeien af en snij de kroontjes af. |
2
Done
|
In een blender of met een vork pureer en meng de vijg en aardbeien. |
3
Done
|
BewarenGoed afdekken in een potje of met plastic folie. Te bewaren voor 3-4 dagen in de koelkast. |