Aubergine Parmezaan

0 0
Aubergine Parmezaan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 aubergine
60 gram bloem
2 eieren
50 gram + extra Parmezaanse kaas (geraspt)
60 gram paneermeel
1 eetlepel Italiaanse kruiden
500 gram pastasaus (naar keuze)
2 bollen mozarella
zout
peper
300 gram penne pasta

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Aubergine Parmezaan

Op donderdag maak ik altijd het boodschappenlijstje en het menu voor de aankomende week. De ene week barst ik van de inspiratie, de andere week is het ver te zoeken. Afgelopen donderdag bedacht ik ineens: waarom maak ik niet eens een recept van Recepthoekje opnieuw? Ik begon met Recepthoekje (voorheen Buzz in the Kitchen) in 2013 (misschien zelfs wel 2012) en een aantal recepten zijn toe aan een foto-update. Maar omdat ik twee foodblogs heb, maak ik niet vaak oude recepten. Daar wil ik nu verandering in brengen, te beginnen met Aubergine Parmezaan.

Sinds mijn reis naar China in 2010 ben ik dol op aubergine, terwijl ik het daarvoor absoluut niet lustte. Gepaneerde en gefrituurde of in de oven gebakken aubergine is mijn favoriet, het krokante buitenlaagje met de zachte binnenkant is heerlijk! Aubergine Parmezaan is een must-try voor iedereen, met veel kaas en zelfgemaakte tomatensaus . Het is een heerlijke kom met comfort food.

 


Bekijk ook eens:

Steps

1
Done

Voorbereiding

Verward de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |

2
Done

Aubergine

Schil de aubergine en snij deze in plakken van 1,5 - 2 cm dik. | Leg de plakken op een stuk keukenpapier. | Strooi een klein beetje zout over de aubergines en laat dit minimaal 5 minuten staan. |

3
Done

Neem 3 diepe borden/kommen:
Bord 1: Bloem;
Bord 2: Kluts de eieren los;
Bord 3: Meng de paneelmeel, Italiaanse kruiden, 1/4 theelepel zout en peper en 30 gram geraspte Parmezaan.

4
Done

Neem een plak aubergine. | Dip deze eerst in de bloem (bord 1), zorg ervoor dat de aubergine compleet bedekt is. | Dip de aubergine dan in het ei (bord 2), zorg dat de aubergine compleet bedekt is en laat iets uitlekken. | Dip de aubergine in de paneermeel en zorg voor een goede laag rondom. | Leg de aubergine op de bakplaat. | Herhaal dit met alle aubergine.

5
Done

Zet de bakplaat met aubergine in de oven voor 15 minuten. | Draai de aubergine om en zet nog eens 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. |

6
Done

Pasta

Breng een pan met water en snufje zout aan de kook. | Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. |

7
Done

Aubergine Parmezaan

Snijd de mozzarella in plakjes. | Pak een ovenschaal en schenk hier 2/3 van de pastasaus in. | Leg de aubergines op de tomaten saus. | Leg op elke aubergine een plakje mozzarella. | Doe op elke aubergine een theelepel pasta saus. Heb je nog meer over verdeel dit over de ovenschaal. | Verdeel de overige geraspte parmezaan over de aubergine. |

8
Done

Zet de ovenschaal voor 10 minuten in de oven en vervolgens nog 5 minuten onder de grill (indien dit een optie is). | Serveer de Aubergine Parmezaan over de pasta.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Crunch Koekjes - Kidshoekje.nl
previous
Crunch Koekjes
Orzo met Burrata en Zongedroogde tomaten - Kidshoekje.nl
next
Orzo met Burrata en Zongedroogde Tomaten

Add Your Comment