Directions
Candy Cane Suikerkoekjes
Voor NomNomKids (bedrijf waar voor ik Content maak) was ik aan het experimenten met koekjesdeeg wat je zou kunnen spuiten. Nou dat ging al heel snel helemaal mis. Ik dag een goed recept gevonden te hebben en dat was helemaal niet bruikbaar. Toen had ik rood en ‘wit’ suikerkoekjes deeg over en besloot ik zuurstokken of candy cane suikerkoekjes te maken en die werkte perfect.
De weken voor kerst maak ik meerdere keren suikerkoekjes deeg. Niet alleen omdat het makkelijk is te maken en heel erg lekker is, maar ook omdat je er zoveel soorten koekjes mee kan maken. Inmiddels heb ik op de blog een hele verzameling aan koekjesrecepten met suikerkoekjes deeg verzameld en daar voeg ik deze kerst, deze heerlijke en super leuke candy cane suikerkoekjes aan toe.
Nou zou ik normaal gesproken zeggen, betrek je kinderen er lekker bij. Maar het maken van deze koekjes heeft wel enige precisie en geduld nodig. Om er voor te zorgen dat het deeg niet afbreekt. Misschien dus niet ideaal om met hele kleine kids te maken en daarvoor verwijs ik toch echt naar mijn kerstkoekjes recept of gingerbread men!
Wat is jou favoriete kerstkoekje?
Volg vooral Kidshoekje op Instagram waar ik af tel met Kerstkoekjes en elke dag een lekker recept deel!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed en bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
In een kom mix de boter zacht. | Voeg de suiker toe en mix deze goed door het boter. | Voeg de vanille en ei-geel toe en mix door de boter. | |
3
Done
|
In een kom meng de bloem met de zout. | Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan het botermengsel tot een goed gemengd deeg. | |
4
Done
|
Deel het deeg ik 2 delen en doe een deel in een andere kom. | Doe bij een kom 2 theelepels rode kleurstof en mix dit door het deeg tot het de gewenste kleur heeft. | |
5
Done
|
Neem een stuk rood deeg en maak hier een dunne lange worst van (niet te dun het mag niet breken).| Doe dit zelfde met het andere 'witte' deeg tot deze de zelfde dikte en lengte heeft. | Wikkel de twee kleuren deeg worsten om elkaar heen en vorm het tot een candy cane/zuurstok. | Leg de zuurstok op de bakplaat. | Doe dit ook met de rest van het deeg, maar houd genoeg ruimte tussen de koekjes, deze zullen iets in zakken. | |
6
Done
|
Zet de bakplaat in de oven voor 10-12 minuten. | Laat de koeken compleet afkoelen. |