Gevulde Aardbeien

0 0
Gevulde Aardbeien

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

20 Aardbeien
100 ml Slagroom (plantaardig)
1 eetlepel suiker
10 stuks zandkoekjes
Vulling
2 eetlepels roomkaas (plantaardig)
3 eetlepels poedersuiker
1/2 theelepel citroensap

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Gevulde Aardbeien

Op zoek naar een lekkere frisse zomerse borrelhap? Maak eens deze gevulde aardbeien met cheesecake vulling. In een hap weg en dan neem je er nog een!

In de zomer is er niets leukers dan samen buiten eten of het nou een picknick is, samen borrelen of juist aan de barbecue. Het is gezellig en heerlijke drankjes en hapjes erbij onder de zon. Momenteel is het aardbeien seizoen begonnen. Iets waar ik heel erg van kan genieten en de kinderen ook. Om die reden bedacht ik een lekker fris en fruitig borrelhapje die ook perfect bij een picknick zou passen: gevulde aardbeien.

Nu is het dus alleen nog wachten op dat zomerse weer !

Maar uiteraard kan dit lekkere hapje ook al op een gezellig feestje of bij de borrel worden geserveerd. Het is onwijs makkelijk om te maken en een heerlijk hapje waar iedereen (die van aardbeien houdt) van kan genieten.

Steps

1
Done

Vulling

In een kom mix de roomkaas, poedersuiker en citroensap goed door elkaar. Proef of je de vulling nog zoeter wilt, voeg dan wat meer poedersuiker toe. De vulling moet niet de vloeibaar zijn. | Bewaar in de koelkast tot je deze nodig hebt.

2
Done

Koekjes kruimels

Verkruimel de koekjes heel klein.

3
Done

Slagroom

Mix in een kom de slagroom en de suiker op tot er stijve pieken ontstaan. Gebruik hier een handmixer voor of klop met een garde op. | Doe de slagroom in een spuitzak.

4
Done

Aardbeien

Was de aardbeien en droog ze voorzichtig. Verwijder de kroontjes en snij de aardbeien door de helft in de lengte. | Met een klein scherp mesje hol de binnenkant van de aardbei iets uit voor de vulling. |

5
Done

Met een theelepel vul elke aardbei met ongeveer 1/4 of 1/2 theelepel van de vulling (afhankelijk van hoe groot de aardbeien zijn). | Leg de aardbeien op een schaal. | Spuit op elke aardbei een toefje slagroom en maak af met wat koekkruimels. | Serveer direct.

6
Done

Van te voren maken

Wil je de aardbeien van tevoren al klaar maken? Je kunt de aardbeien wel al met vullen met de vulling en in de koelkast bewaren. Maar doe de slagroom en koekkruimels er pas op als je gaat serveren.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Miso Aubergine - Kidshoekje.nl
previous
Miso Aubergine (Nasu Dengaku)
Perzik Feta Spinazie Salade - Kidshoekjenl
next
Perzik Feta Spinazie Salade

Add Your Comment