Halloween Monster Rice Krispie Treats

0 0
Halloween Monster Rice Krispie Treats

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Marshmallows
100-150 gram Rice Crispies
50 gram boter
groene kleurstof
halloween sprinkles/strooisel
snoep oogjes

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Halloween Monster Rice Krispie Treats

Het kan heel goed zijn dan je geen idee hebt wat Rice Krispies zijn. Komt uitgelegd het is een cornflakes uit Amerika, wat lijkt op gepofte rijst. Voorheen heel moeilijk hier te verkrijgen. Tegenwoordig verkopen ze het gewoon bij de Albert Heijn (en misschien nog wel andere supermarkten). Met Rice Crispies en marshmallows maak je de lekkerste (en zoete) cornflakes repen:  Rice Krispie Treats! En speciaal voor Halloween besloot ik weer het stof van mijn recept af te blazen en Halloween Monster  Rice Krispie Treats te maken.

De basis van  Rice Krispie Treats maak je met maar 3 ingrediënten: Rice Krispies, Marshmallows (of spekjes) en boter. Dat is alles wat je nodig hebt en die basis is al heel lekker. Vervolgens kun je alle kanten. Voor Halloween besloot ik mijn  Rice Krispie Treats groen te maken, er sprinkles doorheen te doen en te decoreren met oogjes. Het resultaat is grappig, griezelig en lekker.

Ik heb een diepe ovenschaal van 18×10 gebruikt voor dit recept, maar je kunt het ook op je eigen pan aanpassen. Het belangrijkste is:

  1. laag marshmallows
  2. dikke laag rice krispies
  3. aantal klontjes boter op de rice krispies.

Als het uit de oven komt is het even goed door elkaar roeren. Merk je nou dat je te weinig rice krispies hebt gebruikt, dan kun je gewoon meer toevoegen. Het is geen probleem dat ze niet in de oven zijn geweest, dit is meer een gemak ding.

Bewaar de  Rice Krispie Treats in een luchtdichte bak of pot en het is zeker wel één week goed!

 

Ingrediënten toegelicht:

Marshmallows  – Je kunt ook spekjes gebruikten i.v.m. marshmallows. Let wel op gebruik je een specifieke smaak, dan zal dit ook de smaak van je Rice Krispie Treats bepalen. Daarom ga ik graag voor witte marshmallows.

Rice Krispies – Ik gebruik Kellogg’s Rice Krispies, maar je zou ook een andere gepofte rijst kunnen gebruiken. Het kan wel zijn dat de smaak of textuur iets anders hierdoor is, dan mijn recept.

 

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. |

2
Done

Doe in de ovenschaal een laag marshmallows. | Verdeel een dikke laag rice krispies over de marshmallows. Zorg dat de laag gelijk is. | Snijd de boter in dunne vierkantjes en verdeel deze over de rice krispies. | Zet de ovenschaal in de oven voor 15 minuten. |

3
Done

Haal de ovenschaal uit de oven en roer alles goed door elkaar. Moeten er meer rice krispies bij, dan is dit het moment om dat te bepalen. | Roer 2 druppels groene kleurstof door het rice krispie mengsel. Eventueel meer als je het groener wilt. | Roer Halloween sprinkles (niet alles) door de rice krispies. |

4
Done

Druk de rice krispies aan tot een egale laag. | Verdeel de overige sprinkles over de bovenkant en doe de snoepoogjes erop. | Laat dit minimaal 10 minuten staan voor je er stukken van snijd.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Zoete Monster Wraps - Kidshoekje.nl
previous
Zoete Monster Wraps
Chocolade bananen Smoothie - Kidshoekje.nl
next
Chocolade Bananen Smoothie

Add Your Comment