160 gram suiker (witte basterd suiker) | |
120 ml zonnebloem olie | |
2 ei | |
1 etlp vanille aroma | |
120 gram bloem (patent) | |
70 gram cacao | |
2 tlp kaneel | |
1/2 tlp cayenne poeder | |
1 tlp baking soda | |
200 gram Pure chocolade (druppels of heel stuk) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Koekjes
Waar iedereen of al op vakantie is geweest, is of de aankomende laatste weken van de zomer nog gaan. Gaan wij pas in Oktober, maar wel twee heerlijke weken naar Mexico. We zijn nog nooit naar Mexico geweest en geef wel meteen toe we gaan naar een All Inclusive perfect voor kids resort. Natuurlijk zullen we wel uitstapjes gaan maken, maar het wordt een heerlijke relax vakantie met het gezin en hopelijk heerlijk Mexicaans eten. Om vast in de stemming te kopen, probeer ik af en toe eens wat Mexicaanse receptjes. Nou zijn er vraagtekens te zetten of deze Mexicaanse Dubbele Chocolate Chip Cookies wel echt Mexicaans zijn. Lekker zijn ze absoluut en ze hebben wat typische Mexicaanse kruiden. Plus chocolade is ook wel veel gebruikt in de Mexicaanse keuken.
Ook zin in een Mexicaans thema? Probeer ook eens de TexMex Hotdogs van Babies Kitchen.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
In een grote kom, waar een mixer goed de ruimte heeft, mix de olie en suiker door elkaar. Voeg de eieren en vanille toe en mix deze er doorheen. |
3
Done
|
In een kom meng alle droge ingrediënten: Bloem, cacao, kaneel, cayenne, baking soda en zout. Haal ze door een zeef om klontjes te voorkomen. *Vooral cacao kan klonterig zijn. Voeg de droge ingrediënten beetje bij beetje toe aan het olie-suiker mengsel. Mix alles tot je een glad beslag hebt. |
4
Done
|
*Indien nodig hak de chocolade in kleine stukjes. Vouw met een spatel de chocolade door het beslag. Zet de kom met het beslag 10 minuten in de koelkast. |
5
Done
|
Haal de kom met beslag uit de koelkast en schep met een ijstang* bolletjes beslag op de bedekte bakplaat. Laat wat ruimte tussen de koekjes deze gaan nog in zakken. Druk de bolletjes beslag iets aan en zet de bakplaat 12 minuten in de oven. De koekjes zijn klaar als er kleine kraakjes aan de bovenkant ontstaan en de zijkanten goed gebakken zijn. Het midden van het koekjes mag best zacht zijn nog. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes compleet afkoelen. |