Snicker Dadels

0 0
Snicker Dadels

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

100 gram pure chocolade
20 stuks dadels (zonder pit)
pindakaas
bakpapier

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Snicker Dadels

Ik ga nu niet een heel nieuw recept delen, want ik heb deze al 1001 keer voorbij zien komen. Ik heb het over de Snicker Dadels ofwel Dadels gevuld met een notenpasta/pindakaas en omhuld met chocolade. Goddelijk, Gezond Snoepje..dat waren alle claims, maar is dat ook zo. Ik ben namelijk dol op Snickers of Reeses Peanut Buttercups. Zo iets ‘gezonds’ kan toch niet het zelfde effect hebben.

Laten we duidelijk zijn als ik het deel, moet ik wel over stag zijn. De laatste tijd hebben we veel dadels in huis omdat ik heel graag mijn nieuwe favoriete smoothie maak:de TikTok Erewhon Hailey Bieber Smoothie. Ik had zin in Reeses en had alle drie de ingrediënten voor dit gezonde snoepje in huis, dus besloot ik het te maken.

Toen ik ze na een paar uur uit de vriezer kon halen om ze te proeven, werd ik heel blij verrast. Wat zijn die dingen lekker. Het is het perfecte chocolade tussendoortje, waar ik zin in had. Het is compleet de hype waard, want als je van Snickers of Reeses houdt, dan zul je dit ongetwijfeld ook lekker vinden.

Ook een mooie bijkomstigheid is dat ze lekker koud uit de vriezer zijn en dus perfect voor de zomer. Nu is het enige probleem dat ik het er gewoon niet bij één kan laten en elke keer als ik langs de vriezer loop ze hoor roepen.

Steps

1
Done

Dadels ontpitten

Indien nodig, snijd de dadels in en verwijder de pit.

2
Done

Open voorzichtig de dadels en vul ze met een halve theelepel pindakaas. | Leg een stukje bakpapier op een bord of snijplank die in de vriezer past.

3
Done

Zet een pannetje met een klein laagje water op het fornuis en breng dit aan de kook. | Zet een hitte bestendige schaal op het pannetje met pruttelend water en doe de chocolade in de kom. Laat de chocolade au bain marie smelten. |

4
Done

Neem een dadel en dip hem in de chocola zodat hij rondom helemaal chocolade heeft. | Leg de chocolade dadel op het stukje bakpapier. | Doe dit met de rest van de dadels. | Zet het bord met bakpapier en dadels in de vriezer voor minimaal 2 uur tot de chocolade hard is. | Als de chocolade eenmaal hard is kun je ze in een bakje in de vriezer bewaren.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Fiesta Salade - Kidshoekje.nl
previous
Fiesta Salade
Zomer Risotto met Mais en Paprika - Kidshoekje.nl
next
Zomerse Mais Risotto

Add Your Comment