Directions
Leftover Aziatische Kalkoen Salade
Elk jaar eten wij traditie getrouw kalkoen met kerst bij mijn ouders. Mijn vader kan echt heerlijke kalkoen maken en de andere bijgerechten die mijn ouders erbij maken zijn ook iets om het hele jaar naar uit te kijken. Wij halen voor het kerst diner geen kleine kalkoen, wat maakt dat wij vaak wel wat vlees over houden. Van de leftovers maakt mijn vader bijvoorbeeld kalkoen soep of paté. Ik maak van de leftovers een een heerlijke Aziatische Kalkoen Salade. Absoluut een van mijn favoriete salades.
De combinatie van het overgebleven kalkoen met vel (mag absoluut niet ontbreken), noten, gedroogde cranberry’s en dan wat Chinese Vijf Kruiden is echt heerlijk voor een salade. Hoe dol ik ook echt op deze salade ben maak ik het vaak alleen na dat wij kalkoen hebben gegeten. Wat je natuurlijk niet het hele jaar doet. Je kunt de salade echter natuurlijk prima met kalkoen of eenden filet maken. Het liefst met vel, omdat dit absoluut een heerlijke toevoeging is. Op die manier kun je de salade het hele jaar door eten. Kijk nu al weer uit naar de kliekjes van volgens jaar!
Ingrediënten toegelicht
Kalkoen – Voor dit recept gebruikten ik leftover kalkoenvlees. Je kunt echter ook kalkoenfilet op smaak brengen met zout en peper in een pan bakken en deze met 2 vorken uit elkaar halen.
Bekijk ook eens:
Steps
1
Done
|
Trek grote stukken kalkoenvlees met twee vorken uit elkaar tot wat kleinere stukken. | |
2
Done
|
Verwarm een koekenpan zonder boter of olie. | Bak de kliekjes kalkoen in de droge pan 3 minuten. | Voeg de cashewnoten, cranberry's en Chinese vijf kruiden toe aan de kalkoen en roer alles door elkaar. Laat het 4 minuten in de pan roosteren. | Druip de honing over de kalkoen en laat dit in 2 minuten karameliseren. |
3
Done
|
In een kom meng het sap van een limoen, de hoisin saus en de sesamolie. |
4
Done
|
Verdeel de rucola over de borden met daarop het kalkoen mengsel en garneer met de dressing.| Serveer direct. |