Directions
Aubergine Parmezaan
Op donderdag maak ik altijd het boodschappenlijstje en het menu voor de aankomende week. De ene week barst ik van de inspiratie, de andere week is het ver te zoeken. Afgelopen donderdag bedacht ik ineens: waarom maak ik niet eens een recept van Recepthoekje opnieuw? Ik begon met Recepthoekje (voorheen Buzz in the Kitchen) in 2013 (misschien zelfs wel 2012) en een aantal recepten zijn toe aan een foto-update. Maar omdat ik twee foodblogs heb, maak ik niet vaak oude recepten. Daar wil ik nu verandering in brengen, te beginnen met Aubergine Parmezaan.
Sinds mijn reis naar China in 2010 ben ik dol op aubergine, terwijl ik het daarvoor absoluut niet lustte. Gepaneerde en gefrituurde of in de oven gebakken aubergine is mijn favoriet, het krokante buitenlaagje met de zachte binnenkant is heerlijk! Aubergine Parmezaan is een must-try voor iedereen, met veel kaas en zelfgemaakte tomatensaus . Het is een heerlijke kom met comfort food.
Bekijk ook eens:
Steps
1
Done
|
VoorbereidingVerward de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | |
2
Done
|
AubergineSchil de aubergine en snij deze in plakken van 1,5 - 2 cm dik. | Leg de plakken op een stuk keukenpapier. | Strooi een klein beetje zout over de aubergines en laat dit minimaal 5 minuten staan. | |
3
Done
|
Neem 3 diepe borden/kommen: |
4
Done
|
Neem een plak aubergine. | Dip deze eerst in de bloem (bord 1), zorg ervoor dat de aubergine compleet bedekt is. | Dip de aubergine dan in het ei (bord 2), zorg dat de aubergine compleet bedekt is en laat iets uitlekken. | Dip de aubergine in de paneermeel en zorg voor een goede laag rondom. | Leg de aubergine op de bakplaat. | Herhaal dit met alle aubergine. |
5
Done
|
Zet de bakplaat met aubergine in de oven voor 15 minuten. | Draai de aubergine om en zet nog eens 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. | |
6
Done
|
PastaBreng een pan met water en snufje zout aan de kook. | Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. | |
7
Done
|
Aubergine ParmezaanSnijd de mozzarella in plakjes. | Pak een ovenschaal en schenk hier 2/3 van de pastasaus in. | Leg de aubergines op de tomaten saus. | Leg op elke aubergine een plakje mozzarella. | Doe op elke aubergine een theelepel pasta saus. Heb je nog meer over verdeel dit over de ovenschaal. | Verdeel de overige geraspte parmezaan over de aubergine. | |
8
Done
|
Zet de ovenschaal voor 10 minuten in de oven en vervolgens nog 5 minuten onder de grill (indien dit een optie is). | Serveer de Aubergine Parmezaan over de pasta. |