Triple Chocolate Chip Koekjes

0 0
Triple Chocolate Chip Koekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

170 gram ongezouten boter
140 gram lichte basterdsuiker
110 gram suiker
1 ei-geel
1 ei
1 theelepel vanille extract
220 gram bloem
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel baking soda
80 gram witte chocolade
60 gram pure chocolade
60 gram melk chocolade

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Triple Chocolate Chip Koekjes

Het is de Christmas Cookie Countdown op Kidshoekje, maar vandaag niet een koekje wat persé heel erg kerstachtig is: Triple Chocolate Chip Koekjes. Dit is namelijk een koekje wat ik het hele jaar door maak en het hele jaar door kan eten!

Voor de basis gebruik ik mijn favoriet chocolate chip koekjes recept. Heerlijke chewy chocolate chip cookies die ik zelfs op mijn bruiloft aan de gasten mee gaf. Dat was 2-3 dagen 500+ koekjes bakken! Nu is met pure chocolade altijd mijn favoriet, maar vaak genoeg besluit ik ook gewoon alle drie de soorten chocolade te gebruiken en dan heb je een Triple Chocolate Chip Koekje.

Het beste van dit recept je kunt ze zowel ongebakken als gebakken in de vriezer bewaren. Met het recept kun je namelijk behoorlijk wat koekjes bakken en dat is nooit een goed idee bij mij in huis. Voor je het weet zijn ze allemaal op. Daarom doe ik of soms de helft van het deeg in vriezen, maar tegenwoordig doe ik ook vaak genoeg ze alvast afbakken en dan de koekjes gewoon afgebakken in de vriezer. Je hoeft ze dan alleen 5 minuten te laten afkoelen of even in de magnetron te doen (dan zijn ze ook nog eens lekker warm.

Nu ga ik snel weer aan de bak voor het volgende recept en ik kan wel vast zeggen, morgen komt er een lekkere blondie online! Wil je de hele Christmas Cookie Countdown volgen? Volg mij dan op Instagram @kidshoekje

 

Eerdere Cookie Countdown recepten

Dec 6 – Duimkoekjes met Jam

Dec 7 – Snowballs Kerstkoekjes

Steps

1
Done

Smelt de boter in de magnetron of in een pan. | In een kom mix de suikers (lichte basterd en gewone suiker) met de gesmolten boter. | Voeg het ei-geel van één ei en het ei toe aan de boter samen met de vanille. | Mix alles goed door elkaar. |

2
Done

In een kom meng de bloem, zout en baking soda door elkaar. | Voeg de bloem toe aan het boter mengsel en mix tot een goed gemengd deeg. |

3
Done

Hak de chocolade fijn. | Hou een handje van de chocolade apart en voeg de rest toe aan het deeg. | Vouw de chocolade door het deeg heen. | Leg het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast om te rusten. |

4
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |

5
Done

Gebruik een ijsschep of een eetlepel en maak deegballen van ongeveer 60 gram. | Leg de deegballen op de bakplaat en hou ruimte tussen de ballen, deze zullen in zakken. |

6
Done

Bak de koekjes voor 12-15 minuten. Ze zijn klaar als de randen goudbruin beginnen te kleuren. | Haal de bakplaat uit de oven. | Verdeel de achter gehouden chocolade over de koekjes en laat ze compleet afkoelen.

7
Done

In Vriezen

- Deeg: Rol het deeg tot een worst in huishoudfolie. | Leg in de vriezer.
- Koekjes: Laat de koeken compleet afkoelen. | Leg ze op bakpapier en doe dit in een hersluitbare zak of bak. | Leg in de vriezer.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Candy Cane SuikerKoekjes - Kidshoekje.nl
previous
Candy Cane Suikerkoekjes
Kerstboom Blondie kerstdessert - Kidshoekje.nl
next
Kerstboom Blondies

Add Your Comment