rijstpapier | |
archide olie (of andere plantaardige olie) | |
keukenpapier |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Gek op kroepoek? Maak eens deze snelle en lekkere krokante rijstpapier snack. Lekker voor in een poké bowl, bij de nasi goreng of gewoon om zo te snacken.
Soms kan ik je zo vertellen hoe ik er op kwam om een recept uit te proberen en soms heb ik absoluut geen idee. Zo hier ook bij het maken van de krokante rijstpapier snacks. We gingen poké bowl eten (recept volgt vrijdag) en ik was aan het brainstormen over de toppings voor de kinderen om erbij te doen. Logan is makkelijk, dat weten we, Parker niet zo. Daarom zijn bowl dan ideaal omdat ze genoeg keuze heeft met een basis voor wat ze in haar kom wil.
Toen ik over toppings aan het nadenken was bedacht ik mij dat ik op Instagram wel eens iemand rijstpapier in olie had zien doen en dat deze in een seconde zich ontpopte tot een soort kroepoek, maar dan niet van garnalen. Klikt goed. Ik besloot het eens zelf te proberen als crunch voor bij de poké bowl.
Wat een blije verrassing is dat. Het is niet alleen heel makkelijk en snel om te maken. Het is ook nog eens heel erg lekker. Iets wat vooral ook de kinderen vonden: ” Mag ik nog een Chipie”. Daarnaast is het maken van de krokante rijstpapier een soort van magie, wat kinderen natuurlijk geweldig vinden om te zien. Maak ze dus vooral met de kinderen (van een veilige afstand, gaat immers om hete pan met olie.
Mijn volgende experiment het in de Airfryer maken!
Bekijk ook eens:
1
Done
|
VoorbereidingKnip de rijstpapier door de helft en vervolgens nog eens door de helft. Zodat je vier driehoeken hebt. | |
2
Done
|
Doe een goede laag olie van ongeveer 1 cm in een hapjes- of koekenpan. | Verwarm de olie. | Controleer of de olie warm is door een stukje rijstpapier in de olie te doen. Als deze direct gaat frituren is de olie warm genoeg. |
3
Done
|
Doe om de beurt de stukjes rijstpapier (per één of twee) in de olie. De rijstpapier zal direct frituren en krokant worden. Als stopt met sissen en helemaal krokant is (binnen 1 minuut) kun je de rijstpapier eruit halen en op het keukenpapier leggen. | Doe dit met alle stukken rijstpapier. | Als olie iets eraf is kun je snacken! |
2 Comments Hide Comments
Hoi Wendy!
Weet je inmiddels al of het ook in de airfryer kan?
Bedankt!
Gijs
Hoi Gijs, Helemaal vergeten te testen, maar het is vakantie dus zal het op de planning zetten.