Witte Chocolade Candy Cane Koekjes

0 0
Witte Chocolade Candy Cane Koekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

170 gram Ongezouten boter
140 gram Lichte basterd suiker
110 gram suiker
1 ei-geel
1 ei
1 theelepel vanille extract
220 gram bloem
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel baking soda
200 gram Witte Chocolade
3 stuks Pepermunt Zuurstokken

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Witte Chocolade Candy Cane Koekjes

We gaan verder met de Christmas Cookie Countdown en vandaag een heerlijk nieuw recept met kerst zuurstokken. Kerst zuurstokken: Je vind het helemaal niets of je vindt ze heerlijk. Bij ons thuis zijn we er dol op. Ik ga het liefst voor de pepermunt klassieker, mijn kinderen zijn meer fan van alle zoetere andere varianten. Ik ben sowieso dol op mint smaak vooral in combinatie met chocolade. Mijn favoriete ijs: Chocolate Chip Mint. Voor kerst dit jaar besloot ik van mijn favoriete chocolate chip cookies eens een niewue kerst variant met pepermunt zuurstokken te maken: Witte Chocolade Candy Cane Koekjes.

Witte chocolade is lekker zoet en daarmee een perfecte balans met de pepermunt zuurstokken. Nu kun je ook andere zuurstokken gebruiken natuurlijk, vooral als ze wat kleur hebben geeft dat een heel mooi effect. Maar voor het echte effect zoals ik dit recept bedoelt heb, zoek dan zeker de pepermunt smaak op.

 

Meer Christmas Cookie Countdown recepten? Bekijk de koekjes van de afgelopen week:

6 Dec – Duimkoekjes met Jam

7 Dec – Snowball Koekjes

8 Dec – Candy Cane Suikerkoekjes

9 Dec – Kerstlampjes Koekjes

10 Dec – Triple Chocolate Chip Cookies

11 Dec Kerstboom Blondies 

12 Dec – Kerstkrans Koekjes

 

Steps

1
Done

Smelt de boter in de magnetron of in een pan. | In een kom mix de suikers (lichte basterd en gewone suiker) met de gesmolten boter. | Voeg het ei-geel van één ei en het ei toe aan de boter samen met de vanille. | Mix alles goed door elkaar. |

2
Done

In een kom meng de bloem, zout en baking soda door elkaar. | Voeg de bloem toe aan het boter mengsel en mix tot een goed gemengd deeg. |

3
Done

Hak de chocolade en zuurstokken fijn. | Hou een handje van de chocolade en zuurstok stukjes apart en voeg de rest toe aan het deeg. | Vouw de chocolade en zuurstok stukjes door het deeg heen. | Leg het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast om te rusten. |

4
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |

5
Done

Gebruik een ijsschep of een eetlepel en maak deegballen van ongeveer 60 gram. | Leg de deegballen op de bakplaat en hou ruimte tussen de ballen, deze zullen in zakken. |

6
Done

Bak de koekjes voor 12-15 minuten. Ze zijn klaar als de randen goudbruin beginnen te kleuren. | Haal de bakplaat uit de oven. | Verdeel de achter gehouden chocolade en zuurstok stukjes over de koekjes en laat ze compleet afkoelen.

7
Done

IN VRIEZEN

- Deeg: Rol het deeg tot een worst in huishoudfolie. | Leg in de vriezer.
- Koekjes: Laat de koeken compleet afkoelen. | Leg ze op bakpapier en doe dit in een hersluitbare zak of bak. | Leg in de vriezer.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Worstenbrood-Krans - Kidshoekje.nl
previous
Worstenbroodjes Kerstkrans
Tomaten bladerdeegTaartjes - Kidshoekje.nl
next
Tomaten Bladerdeegtaartjes

Add Your Comment