1 blik party knacks | |
1 rol croissantdeeg | |
1 pak cheddar plakjes | |
1 ei |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Het seizoen van de feestdagen betekend heeeel veeel eten. Mij hoor je niet klagen. Naast heerlijk diners, bevat het ook veel borrels met tal van lekkere hapjes en juist hiervoor maakte ik deze cheddar worstenbroodjes.
Makkelijke en snelle worstenbroodjes gemaakt met knakworstjes en bladerdeeg horen in Nederland bijna bij ieder feest of borrel thuis. Vooral als er kinderen zijn uitgenodigd, want kinderen zijn dol op de kleine worstenbroodjes. Om de geijkte worstenbrood iets extra’s te geven besloot ik de worsten eerst in een plakje cheddar te wikkelen en vervolgens daaromheen het bladerdeeg. Het resultaat je favoriete borrelhapje met een kazige vulling. Misschien kan ik er hier nog wel meer van op dan van de gewone! Tipje dus voor komende pakjesavonden en borrels.
Bekijk ook eens de volgende borrelhapjes:
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Giet de party knacks af. | In een kom, kluts het ei los. | |
2
Done
|
Rol het croissant deeg uit en vouw de snijlijnen aan elkaar. Gebruik eventueel een deegroller. | Snijd stroken croissantdeeg van 4 - 5 cm (bijna net zo groot als de mini knackworsten). | Snijd de cheddar plakken ook in stokken, net iets kleiner dan het croissantdeeg. |
3
Done
|
Leg de cheddar op de bladerdeeg en rol een knackworst erin. Druk de rand goed aan. | Leg het worstenbroodje op de bakplaat en smeer in met ei. | Zet de bakplaat in de oven voor 10 minuten tot het deeg goudbruin en gaar is. | Serveer direct. |