Directions
Romige Tomatensoep
Voor het eerst vierde wij dit jaar (2016) Sinterklaas bij ons thuis. Een gezellige familieavond, wat al ’s middags begint en vaak tot en met het avondeten duurt. Ideaal voor zo’n groot gezelschap is om dan een grote pan soep te maken. Ik besloot daarom mijn snelle en makkelijke romige tomatensoep te maken.
Tomatensoep vind ik wel een veilige soep. Het is iets wat de meeste mensen wel lusten. Daarnaast zijn er heel veel soorten varianten ook van tomatensoep die je kunt maken. Deze is wel echt mijn favoriet en vooral omdat hij heel makkelijk is om te maken en niet veel werk kost. Sla het recept dus absoluut op voor de volgende gezellige avond met vrienden en familie!
Op zoek naar wat lekkers bij de soep? Bekijk de volgende
Bekijk ook eens:
Dit recept was voorheen te vinden op mijn oude blog Recepthoekje.nl (Datum 7-12-2016)
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Was de tomaten en snijd in kwarten. | Pel de knoflook. | Pel en snipper de uien. |
2
Done
|
TomatenDoe de tomaten en knoflooktenen in een grote ovenschaal of braadslede. | Verdeel 2 eetlepels olie en de Italiaanse kruiden over de tomaten. | Doe 1/2 theelepel peper en zout over de tomaten en hussel alles goed door. | Zet de oven schaal 20 minuten in de oven. |
3
Done
|
Verwarm 1 eetlepel olie in een grote soeppan. | Fruit de ui in de pan tot deze glazig is (4 minuten). | Schenk de balsamico bij de uien en laat dit verdampen. |
4
Done
|
Haal de tomaten uit de oven en voeg ze samen met de knoflook toe aan de uien. | Voeg de gegrilde paprika toe aan de uien. | Verkruimel het halve bouillonblokje over de tomaten. | Schenk 250 ml water bij de tomaten en breng dit aan de kook. Roer wel geregeld in de pan. | |
5
Done
|
Voeg de basilicum toe aan de soep. | Pureer de soep met een staafmixer of maak gebruik van een blender. Pureer de soep helemaal glad. |
6
Done
|
Schenk de kookroom bij de soep en roer het er doorheen. | Breng de soep eventueel op smaak met nog wat zout en peper. | Serveer direct of op een later moment! |