Romige Tomatensoep

0 0
Romige Tomatensoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1,5 kilo Tomaten
2 tenen knoflook
1 eetlepel Italiaanse kruidenmix
2 rode uien
4 eetlepels balsamico azijn
300 gram gegrilde paprika (uit pot)
paar takken verse basilicum
1/2 groente bouillonblokje
100 ml (plantaardige) kookroom
In Huis
3 eetlepels olijfolie
zout
peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Romige Tomatensoep

Voor het eerst vierde wij dit jaar (2016) Sinterklaas bij ons thuis. Een gezellige familieavond, wat al ’s middags begint en vaak tot en met het avondeten duurt. Ideaal voor zo’n groot gezelschap is om dan een grote pan soep te maken. Ik besloot daarom mijn snelle en makkelijke romige tomatensoep te maken.

Tomatensoep vind ik wel een veilige soep. Het is iets wat de meeste mensen wel lusten. Daarnaast zijn er heel veel soorten varianten ook van tomatensoep die je kunt maken. Deze is wel echt mijn favoriet en vooral omdat hij heel makkelijk is om te maken en niet veel werk kost. Sla het recept dus absoluut op voor de volgende gezellige avond met vrienden en familie!

Op zoek naar wat lekkers bij de soep? Bekijk de volgende

Bekijk ook eens:

 


Dit recept was voorheen te vinden op mijn oude blog Recepthoekje.nl (Datum 7-12-2016)

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden. | Was de tomaten en snijd in kwarten. | Pel de knoflook. | Pel en snipper de uien.

2
Done

Tomaten

Doe de tomaten en knoflooktenen in een grote ovenschaal of braadslede. | Verdeel 2 eetlepels olie en de Italiaanse kruiden over de tomaten. | Doe 1/2 theelepel peper en zout over de tomaten en hussel alles goed door. | Zet de oven schaal 20 minuten in de oven.

3
Done

Verwarm 1 eetlepel olie in een grote soeppan. | Fruit de ui in de pan tot deze glazig is (4 minuten). | Schenk de balsamico bij de uien en laat dit verdampen.

4
Done

Haal de tomaten uit de oven en voeg ze samen met de knoflook toe aan de uien. | Voeg de gegrilde paprika toe aan de uien. | Verkruimel het halve bouillonblokje over de tomaten. | Schenk 250 ml water bij de tomaten en breng dit aan de kook. Roer wel geregeld in de pan. |

5
Done

Voeg de basilicum toe aan de soep. | Pureer de soep met een staafmixer of maak gebruik van een blender. Pureer de soep helemaal glad.

6
Done

Schenk de kookroom bij de soep en roer het er doorheen. | Breng de soep eventueel op smaak met nog wat zout en peper. | Serveer direct of op een later moment!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Vegetarisch Kip Parmezaan - Kidshoekje.nl
previous
Vegetarische Kip Parmezaan
Rode Uien Zuur - Kidshoekje.nl
next
Homemade Rode Uien Zuur

Add Your Comment