Directions
Duimkoekjes met Jam
Volg je Kidshoekje al een tijdje, dan weet je dat de feestdagen voor mij draaien om koekjes bakken. Ik heb zelfs een feestdagenkoekjes e-book uitgebracht! Vooral tijdens de kerstdagen kan ik niet zonder koekjes te bakken. Een koekje dat al heel lang op mijn lijst stond, zijn deze duimkoekjes met jam. Vorig jaar maakte ik ze voor een Instagram Reel voor NomNomKids, waar ik als content creator werk. Maar ik was vergeten het recept hier op Kidshoekje te delen. Nu Sinterklaas weer naar huis is, is het tijd voor mijn eerste kerstkoekjesrecept van dit seizoen.
Duimkoekjes zijn makkelijk te maken, heerlijk en ontzettend leuk om samen met je kinderen te bakken. Gebruik een knijpzakje om de jam in de koekjes te doen, zodat de kinderen ook makkelijk mee kunnen helpen. Of laat ze hun kleine duimpjes gebruiken voor de afdruk in het deeg. Ik zeg: twijfel niet langer, haal de ingrediënten in huis en maak er een gezellige bakmiddag van met de kinderen!
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Kan ik de jam vervangen door iets anders?
Ja, je kunt bijvoorbeeld chocoladepasta of karamel gebruiken als vulling.
Hoe lang blijven de koekjes goed?
Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel, dan blijven ze 3-4 dagen lekker.
Kunnen kinderen helpen met dit recept?
Absoluut! Kinderen kunnen de duimafdrukken maken en de jam in de koekjes spuiten.
Op Kidshoekje vind je nog veel meer koekjesrecepten, maar hier een aantal Kerst favorieten:
Steps
1
Done
|
Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
In een kom mix de boter, suiker en vanille door elkaar. | Voeg het ei erdoorheen. | In een kom roer de bakpoeder en het zout door de bloem. | Voeg het bloemmengsel aan de boter toe en mix alles tot een goed gemengd deeg. | |
3
Done
|
Maak van het deeg balletjes van ongeveer 30 gram. | Leg de balletjes met ruimte tussen elk koekje (min 5 cm) op de bakplaat. | Druk met je duim een kuil in het midden van ieder koekje. | Zet de koekjes 20 minuten in de koelkast. | Verwarm onder tussen de oven op 180 graden. |
4
Done
|
Vul ieder koekje met een beetje jam. Gebruik een knijpzak of een theelepel. | Zet de koekjes voor 12- 15 minuten in de oven. | Laat de koekjes compleet afkoelen. |