Duimkoekjes met Jam

0 0
Duimkoekjes met Jam

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

60 gram ongezouten boter (kamertemperatuur)
100 gram suiker
1 theelepel vanille extract
1 ei
180 gram bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
3 eetlepels frambozen compote/jam

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Duimkoekjes met Jam

Volg je Kidshoekje al een tijdje, dan weet je dat de feestdagen voor mij draaien om koekjes bakken. Ik heb zelfs een feestdagenkoekjes e-book uitgebracht! Vooral tijdens de kerstdagen kan ik niet zonder koekjes te bakken. Een koekje dat al heel lang op mijn lijst stond, zijn deze duimkoekjes met jam. Vorig jaar maakte ik ze voor een Instagram Reel voor NomNomKids, waar ik als content creator werk. Maar ik was vergeten het recept hier op Kidshoekje te delen. Nu Sinterklaas weer naar huis is, is het tijd voor mijn eerste kerstkoekjesrecept van dit seizoen.

Duimkoekjes zijn makkelijk te maken, heerlijk en ontzettend leuk om samen met je kinderen te bakken. Gebruik een knijpzakje om de jam in de koekjes te doen, zodat de kinderen ook makkelijk mee kunnen helpen. Of laat ze hun kleine duimpjes gebruiken voor de afdruk in het deeg. Ik zeg: twijfel niet langer, haal de ingrediënten in huis en maak er een gezellige bakmiddag van met de kinderen!

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Kan ik de jam vervangen door iets anders?
Ja, je kunt bijvoorbeeld chocoladepasta of karamel  gebruiken als vulling.

Hoe lang blijven de koekjes goed?
Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel, dan blijven ze 3-4 dagen lekker.

Kunnen kinderen helpen met dit recept?
Absoluut! Kinderen kunnen de duimafdrukken maken en de jam in de koekjes spuiten.

 

Op Kidshoekje vind je nog veel meer koekjesrecepten, maar hier een aantal Kerst favorieten:

Steps

1
Done

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

In een kom mix de boter, suiker en vanille door elkaar. | Voeg het ei erdoorheen. | In een kom roer de bakpoeder en het zout door de bloem. | Voeg het bloemmengsel aan de boter toe en mix alles tot een goed gemengd deeg. |

3
Done

Maak van het deeg balletjes van ongeveer 30 gram. | Leg de balletjes met ruimte tussen elk koekje (min 5 cm) op de bakplaat. | Druk met je duim een kuil in het midden van ieder koekje. | Zet de koekjes 20 minuten in de koelkast. | Verwarm onder tussen de oven op 180 graden.

4
Done

Vul ieder koekje met een beetje jam. Gebruik een knijpzak of een theelepel. | Zet de koekjes voor 12- 15 minuten in de oven. | Laat de koekjes compleet afkoelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Zoete Intocht Sinterklaas Borrelplank - Kidshoekje.nl
previous
Zoete Intocht Sinterklaas Borrelplank
Kerstman Fruitmutsen - Kidshoekje.nl
next
Kerstman Fruitmutsen

Add Your Comment