Directions
Triple Chocolate Chip Koekjes
Het is de Christmas Cookie Countdown op Kidshoekje, maar vandaag niet een koekje wat persé heel erg kerstachtig is: Triple Chocolate Chip Koekjes. Dit is namelijk een koekje wat ik het hele jaar door maak en het hele jaar door kan eten!
Voor de basis gebruik ik mijn favoriet chocolate chip koekjes recept. Heerlijke chewy chocolate chip cookies die ik zelfs op mijn bruiloft aan de gasten mee gaf. Dat was 2-3 dagen 500+ koekjes bakken! Nu is met pure chocolade altijd mijn favoriet, maar vaak genoeg besluit ik ook gewoon alle drie de soorten chocolade te gebruiken en dan heb je een Triple Chocolate Chip Koekje.
Het beste van dit recept je kunt ze zowel ongebakken als gebakken in de vriezer bewaren. Met het recept kun je namelijk behoorlijk wat koekjes bakken en dat is nooit een goed idee bij mij in huis. Voor je het weet zijn ze allemaal op. Daarom doe ik of soms de helft van het deeg in vriezen, maar tegenwoordig doe ik ook vaak genoeg ze alvast afbakken en dan de koekjes gewoon afgebakken in de vriezer. Je hoeft ze dan alleen 5 minuten te laten afkoelen of even in de magnetron te doen (dan zijn ze ook nog eens lekker warm.
Nu ga ik snel weer aan de bak voor het volgende recept en ik kan wel vast zeggen, morgen komt er een lekkere blondie online! Wil je de hele Christmas Cookie Countdown volgen? Volg mij dan op Instagram @kidshoekje
Eerdere Cookie Countdown recepten
Dec 6 – Duimkoekjes met Jam
Dec 7 – Snowballs Kerstkoekjes
Steps
1
Done
|
Smelt de boter in de magnetron of in een pan. | In een kom mix de suikers (lichte basterd en gewone suiker) met de gesmolten boter. | Voeg het ei-geel van één ei en het ei toe aan de boter samen met de vanille. | Mix alles goed door elkaar. | |
2
Done
|
In een kom meng de bloem, zout en baking soda door elkaar. | Voeg de bloem toe aan het boter mengsel en mix tot een goed gemengd deeg. | |
3
Done
|
Hak de chocolade fijn. | Hou een handje van de chocolade apart en voeg de rest toe aan het deeg. | Vouw de chocolade door het deeg heen. | Leg het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast om te rusten. | |
4
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | |
5
Done
|
Gebruik een ijsschep of een eetlepel en maak deegballen van ongeveer 60 gram. | Leg de deegballen op de bakplaat en hou ruimte tussen de ballen, deze zullen in zakken. | |
6
Done
|
Bak de koekjes voor 12-15 minuten. Ze zijn klaar als de randen goudbruin beginnen te kleuren. | Haal de bakplaat uit de oven. | Verdeel de achter gehouden chocolade over de koekjes en laat ze compleet afkoelen. |
7
Done
|
In Vriezen- Deeg: Rol het deeg tot een worst in huishoudfolie. | Leg in de vriezer. |