Directions
Witte Chocolade Candy Cane Koekjes
We gaan verder met de Christmas Cookie Countdown en vandaag een heerlijk nieuw recept met kerst zuurstokken. Kerst zuurstokken: Je vind het helemaal niets of je vindt ze heerlijk. Bij ons thuis zijn we er dol op. Ik ga het liefst voor de pepermunt klassieker, mijn kinderen zijn meer fan van alle zoetere andere varianten. Ik ben sowieso dol op mint smaak vooral in combinatie met chocolade. Mijn favoriete ijs: Chocolate Chip Mint. Voor kerst dit jaar besloot ik van mijn favoriete chocolate chip cookies eens een niewue kerst variant met pepermunt zuurstokken te maken: Witte Chocolade Candy Cane Koekjes.
Witte chocolade is lekker zoet en daarmee een perfecte balans met de pepermunt zuurstokken. Nu kun je ook andere zuurstokken gebruiken natuurlijk, vooral als ze wat kleur hebben geeft dat een heel mooi effect. Maar voor het echte effect zoals ik dit recept bedoelt heb, zoek dan zeker de pepermunt smaak op.
Meer Christmas Cookie Countdown recepten? Bekijk de koekjes van de afgelopen week:
6 Dec – Duimkoekjes met Jam
7 Dec – Snowball Koekjes
8 Dec – Candy Cane Suikerkoekjes
9 Dec – Kerstlampjes Koekjes
10 Dec – Triple Chocolate Chip Cookies
11 Dec – Kerstboom Blondies
12 Dec – Kerstkrans Koekjes
Steps
1
Done
|
Smelt de boter in de magnetron of in een pan. | In een kom mix de suikers (lichte basterd en gewone suiker) met de gesmolten boter. | Voeg het ei-geel van één ei en het ei toe aan de boter samen met de vanille. | Mix alles goed door elkaar. | |
2
Done
|
In een kom meng de bloem, zout en baking soda door elkaar. | Voeg de bloem toe aan het boter mengsel en mix tot een goed gemengd deeg. | |
3
Done
|
Hak de chocolade en zuurstokken fijn. | Hou een handje van de chocolade en zuurstok stukjes apart en voeg de rest toe aan het deeg. | Vouw de chocolade en zuurstok stukjes door het deeg heen. | Leg het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast om te rusten. | |
4
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | |
5
Done
|
Gebruik een ijsschep of een eetlepel en maak deegballen van ongeveer 60 gram. | Leg de deegballen op de bakplaat en hou ruimte tussen de ballen, deze zullen in zakken. | |
6
Done
|
Bak de koekjes voor 12-15 minuten. Ze zijn klaar als de randen goudbruin beginnen te kleuren. | Haal de bakplaat uit de oven. | Verdeel de achter gehouden chocolade en zuurstok stukjes over de koekjes en laat ze compleet afkoelen. |
7
Done
|
IN VRIEZEN- Deeg: Rol het deeg tot een worst in huishoudfolie. | Leg in de vriezer. |